Aankondiging

Ineenstorting
Nog geen aankondiging.

Schokken bij starten CT

Ineenstorting
X
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Schokken bij starten CT

    Bij starten is het net alsof de auto niet in de juiste versnelling komt. Het lijkt dan bij wijze van spreken net een 2-takt (er zit dan een interval tussen), wat goed hoorbaar is. Normaal druk je op de startknop en dan hoor je in feite heel weinig . Ik heb dit nu 2 keer meegemaakt, nl. dit jaar in juni en vorige week. Vorige week duurde het ong. 300 meter en het leek ook nog herrie te maken. Daarna normaal geluid.
    Ik heb daarna het oliepeil gekontroleerd maar dat was Ok.
    Ik heb de CT nu bijna 6 jaar.

    Heeft iemand een idee, wat het kan zijn?.

  • #2
    Heb je brandend(e) waarschuwingslampje(s)?

    Wellicht levert uitlezen iets op (misfire e.d.)

    Commentaar


    • #3
      Herkenbaar ik heb dit bij mijn lease CT ook gehad. Meename als het kouder was en de auto meg de neus in de eind stond.
      Bij starten leek het dan of hij op 2 cilinders liep.
      Meerdere checks en aanpassingen bij de dealer hebben toen niet geholpen.
      Bij de CT die ik nu privé rijdt geen last gehad tot nu toe.

      Commentaar


      • #4
        Op het Priusforum (www.toyotahybrideforum.nl) is dit probleem uitgebreid bediscussieerd. Het inlaatspruitstuk bleek daar de boosdoener en vervanging hiervan loste het probleem op.
        GS450h President 2008

        Commentaar


        • #5
          Bedankt alvast voor jullie opmerkingen. Even een reaktie:

          Xenon: Er was geen waarschuwingslampje aan.
          Frank2b: Het lijkt hetzelfde probleem te zijn, echter wat voor Toyota geldt, zou dit ook bij Lexus gelden? (De dealer heeft een schrijven gehad van de importeur dat op kosten van Toyota het inlaatspruitstuk van de P3 wordt vervangen. )
          De CT heeft wel dezelfde motor als de Prius.

          Echter hebben niet meer mensen soortgelijk probleem bij starten en heeft iemand ervaring met de afhandeling door de dealer?

          Commentaar


          • #6
            Mijn CT is ongeveer even oud. Maar het fenomeen dat je beschreef heb ik (nog) niet mee gemaakt.

            Commentaar


            • #7
              Het lijkt mij bijna onmogelijk dat het van het inlaatspruitstuk afkomt, dan zou het probleem zich altijd moeten voordoen en niet sporadisch. Het lijkt mij meer een probleem in de hydraulische klepstoters die leeggelopen zijn en eerst weer door de oliedruk gevuld moeten worden.Zit er wel de juiste motorolie in de motor van de juiste viscositeit?
              Hoor graag hoe het afloopt.
              Vr.Gr. Twan.
              Lexus CT200h Luxury Line 2012, Mark Levinson Media+HDD, LED koplampen, Adaptieve Cruise Controle en Webasto standkachel met AB en timer.

              Commentaar


              • #8
                De motorolie is door de Lexusgarage gevuld. (Bij de 90K-beurt in juli) Ik neem aan dat die de juiste olie erin kiepert. Wat ik nu wel doe is , dat ik even kijk of oliedruklampje uit is. Toen het vorige week gebeurde, had de wagen een dag stilgestaan , het was koud (4-5 graden) en ik heb hem snel in zijn achteruitgezet.
                Ik heb toen wel het oliepeil gekontroleerd en er zat ruim voldoende in. Ik heb het tot heden ook niet meer gehad. Dus ik kijk als het kouder wordt of het weer voorvalt.

                Groetjes,
                Tini

                Commentaar


                • #9
                  De Prius-3 gaf dit probleem scheen het, nadat de auto een klein eindje was verplaatst, waarbij de motor niet goed was warmgelopen, en vervolgens werd uitgeschakeld en de motor sterk afkoelde. Bij de volgende koude start werden condensatiewaterdruppels naar binnen gezogen die gedurende enkele seconden een onheilspellend ratelende motor veroorzaakten.

                  Althans, dat is een verklaring die ik ergens gelezen heb (weet niet meer waar helaas).
                  GS450h President 2008

                  Commentaar


                  • #10
                    Nu je het zegt,naast het 2-takt geluid dacht ik ook ratelen te horen. Na 300 meter was het motorgeluid weer normaal.

                    Commentaar


                    • #11
                      Wellicht wat laat.....

                      Het ratelen wat je hoort en 2 takten heb ik ook (gehad).
                      Die van mij ging zelfs soms pingelen , liep rauw en knalde hard in de versnelling.

                      Gisteren naar de dealer geweest en ze kende het probleem. Bougies en lucht filter vervangen + motor reinigingsvloeistof in de tank.

                      Hij lijkt weer glad te lopen, net zoals de gloednieuwe CT die ik mee kreeg als leen wagen.

                      Commentaar

                      Werken ...
                      X