CT200 USB stick - hoe de afspeellijst alfabetisch sorteren?

allcazar

Hoort erbij
4 mrt 2012
55
1
8
Indien je MP3 of WMA files op een USB stick zet, dan geeft de CT200h deze bestanden in een eigenaardige volgorde weer. De Lexus-handleiding (mediahandleiding pagina 263) is zeer vaag hierover: "De volgorde verandert afhankelijk van de PC of MP3/WMA encodeersoftware die u gebruikt". Er werd al eens uitgelegd dat de volgorde waarop je de mappen op een USB - stick zet ook de weergavevolgorde is. Zie hier: http://www.lexusforum.nl/forum/viewtopic.php?t=1404&p=21099#p32488.

Fijn om weten en waarvoor dank, maar het is omslachtig als je 200 mappen ??n voor ??n moet overslepen natuurlijk. Bovendien, wat doe je dan als je plots een map "ertussen" wil... Er moet dus nog een systeem zijn... maar welk? Ik ben aan het zoeken geweest...

Ik dacht eerst het systeem om de tuin te leiden door met een attribute-changer (zie hier: http://www.snapfiles.com/get/achanger.html). Ik gaf al mijn mappen en bestanden dezelfde "creatiedatum" en "datum laatste wijziging". Probeer het niet, het werkt dus niet.

:X

Dus zelfs als alle mappen en alle bestanden exact dezelfde datum en tijd hebben, dan nog blijft de CT de mappen in de volgorde weergeven waarop ze op de schijf gezet zijn. De volgorde waarop de CT de mappen toont haalt hij dus niet uit de attributen van de map, maar de CT gebruikt de fysieke volgorde waarmee de bestanden op de stick staan, volgens de FAT (file allocation table) dus, om het technisch te maken.

Dan terug wat aan het Googlen geslaan, en we zijn niet alleen met ons probleem. Ongeveer elke wagen met een USB-aansluiting heeft hetzelfde probleem. Er zijn verschillende programma's te bekomen die de FAT terug sorteren.

Dit is er eentje die in elk geval werkt, ?n doodsimpel is: http://www.fenux.net/original/FatSorter-1.0.4.zip

Dit programma laat je los op de USB stick en hij sorteert de mappen alfabetisch.
Bij mij werkt het. Hopelijk bij jullie ook.

:rulez:
 

GPS-10

Connaisseur
10 jun 2011
4.993
117
0
CT200 USB stick - hoe de afspeellijst alfabetisch sorteren?

Dat lijkt mij een mooie vondst (en toevoeging voor Tips & Tricks).

TX! :rulez: