Aankondiging

Ineenstorting
Nog geen aankondiging.

Dashcam en schade

Ineenstorting
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Dashcam en schade

  Ongeveer een halfjaar tour ik rond in een RX450H uit 2016. De auto is geweldig en ik ben er zuinig op. Helaas is niet iedereen even zuinig met mijn auto, al tweemaal heeft een onbekende schade veroorzaakt. De schade op de verzekering boeken is niet handig omdat ik daarmee in schadevrije jaren omlaag gaat. Bij Louwman heb ik de schade laten herstellen, waarbij men schappelijk te werk is gegaan.

  Maar zat ben ik het wel, de hit en runs. Ik heb een Xiaomi 70Mai Pro gekocht met parkeer functie en laten inbouwen door Louwman Groningen. Er zijn wel inbouw stations in de buurt die het voor weinig kunnen doen, maar ik heb meer vertrouwen in de dealer. Het gaat om een vrij nieuw model en ik wil graag de auto netjes houden zowel extern als intern. Spijt heb ik er niet van, want hij is prachtig weggewerkt en valt nauwelijks op dat hij er zit. Als bonus heb ik nog beelden van hoe de dealer met auto's omgaat en montage. De camera was aangegaan en heeft voor een groot gedeelte zijn eigen installatie opgenomen en de rit naar mijn huis . Ik heb uren beeldmateriaal, en wat ik heb gezien is het enkel goede reclame voor ze hahaha. Rustige auto verplaatsingen en netjes werkende mensen.

  Sinds vandaag rij ik dus rond met een dashcam met parkeer functie, waarbij de dashcam beelden gaat maken als de auto een tik krijgt. Ik vroeg mij af of meer mensen een dergelijke parkeerfunctie hebben op hun dashcam en of men wel eens zo een dader heeft kunnen achterhalen?
  foto van dashcam zicht vanuit oogpunt bestuurder foto van zijkant dashcam
  Laatst bewerkt door HondaFan , 14 Mar 2019, 20:59.

 • #2
  Ik verwacht natuurlijk wel een leuk filmpje van tijd-tot-tijd ....
  GS450h President 2008

  Commentaar


  • #3
   Ik maak zelden wat mee op de weg gelukkig. Maar als ik wat heb zal ik het posten.

   Commentaar


   • #4
    Hoe zit het met de voeding; permanent 12 volt of via de 12 volt sigarettenaansteker?

    Commentaar


    • #5
     De dashcam wordt alleen gevoed op het moment dat het contact aanstaat. Als het contact uitgaat, dan gaat hij automatisch op de parkeer stand. Ik weet niet hoe lang de accu het volhoudt op de parkeerstand. Maar ik vermoed enkele dagen. De accu is maar iets van 500mah, maar de electronica is niet heel erg zwaar. Er brand geen LED en beeldscherm staat ook uit.

     Ik had gevraagd om permanent spanning omdat de camera na 20 minuten geen beweging ook in de parkeerstand gaat. Maar bij Louwman heeft de monteur dat toch niet gedaan. Als de camera de accu leeg trekt dan ben je de Sjaak.

     Verder weet ik niet hoe hij aangesloten is. Wel zie ik nergens kabels en heb ik al mijn USB-Sigarettenaanstekers nog beschikbaar. Buiten het kabeltje rechts van de dashcam zie je niks. Ik zal er met daglicht wel een paar foto's van maken. En een filmpje maken vanmiddag met dag licht.

     Commentaar


     • #6
      Ik ben benieuwd, het ziet er erg netjes uit.
      NX300h Silver

      Commentaar


      • #7
       Hier wat foto's bij daglicht, je ziet de camera onder de binnenspiegel vrijwel niet zitten. Ik had mij trouwens vergist, ze hebben de sigaretten aansteker onder het dashboard gebruikt. Ik zag het pas vandaag toen ik mijn telefoon er neerlag. Ik was vergeten dat daar ook een sigaretten aansteker zat. Een klein nadeel, je moet de auto echt hard raken wil de parkeer functie afgaan. Hij is gemonteerd niet direct op de ruit, waardoor ik denk dat het minder goed werkt. De kunststof dempt enigszins is mijn vermoeden,

       Nog een link met video beeld
       https://youtu.be/0fzhBsjFGhY
       Laatst bewerkt door HondaFan , 15 Mar 2019, 19:54.

       Commentaar


       • #8
        Yup, sinds de crash van mijn vrouw, vorig jaar, waar ze zich verder niets meer van kan herinneren, heb ik ook dashcams geplaatst. Bij haar èn bij mij. Beide hetzelfde type: iTracker Stealth GPS.
        Moet zeggen dat jouw Xiaomi er optisch iets gelikter uitziet en echt wel netjes is geplaatst. Zo ook die van ons: ze zitten helemaal boven tegen de ruit, niet opvallend in het zicht, kijkt in de GS door de zonneband in de voorruit heen en levert toch keurige, heldere beelden, ook in het stikdonker. Ik ben er blij mee. Voeding heb ik van de achteruitkijkspiegel geplukt.
        Mijn ervaring met de parkeermonitor-functie is wat gematigd: meestal heb ik (bij m'n werk) langsrijdende oude Beemers in beeld met petjes achter 't stuur die hun stereo op niveautje Aso hebben staan en daarmee mijn cam weten triggeren. Soit, het levert mij geen schade op. Maar ook een portier of achterklep openen of sluiten, triggert de cam. Ook geen ramp, maar het is wat overkill.
        Voordeeltje van de GPS is dat je mooi kunt terugkijken met welke snelheid je bij het CJIB op de foto gaat verschijnen… Dat dan weer wel.
        GS300 (S19) - Luxury Line - 2008
        IS250 (XE2) - Business Luxury - 2007

        Commentaar


        • #9
         Xenon Dank je, ik ben fan ook van Xiaomi, ze maken best wel goede producten. Jammer is dat nou net het gene waar ik de camera voor heb gekocht niet goed lijkt te functioneren (parkeer functie). Ik wil dit weekend nog eens gaan prutsen ermee en met de instellingen. In de hoop dat het beter kan. Wat dat betreft heb je een systeem zitten in de auto wat ik juist zou willen. Ik hoop de volgende keer dat iemand mijn auto ontsiert dat ik een dader/kenteken in beeld heb.

         Wat mij wel opvalt is dat door de lengte van de auto de voorkant net uitsteekt uit sommige parkeerplekken. Ik denk dat dit een oorzaak kan zijn dat ik 2 keer schade heb in een korte tijd en daarvoor eigenlijk niks heb meegemaakt.

         Commentaar


         • #10
          Het idee van Tesla om de onboard-camera's van de auto als dashcam in te zetten vind ik overigens ook geen gek idee. Misschien dat dat met een softwareupdate bij Lexus ook kan?
          GS450h President 2008

          Commentaar


          • #11
           Ik heb na een parkeerschade en een poging tot inbraak / diefstal ook een dashcam geïnstalleerd, de Blackvue DR900. De beeldkwaliteit is uitstekend maar het prettigste aan deze camera vind ik de instelmogelijkheden. In parkeerstand kun je instellen of hij een timelapse maakt, reageert op beweging van de auto of op detectie van beweging in beeld. In die laatste stand kun je ook nog de gevoeligheid instellen en naar welke delen van het beeld hij moet kijken. Hij gaat dus niet opnemen als er een vogel bovenin langsvliegt. Hij is eigenlijk continu aan het filmen maar pas bij een "event" slaat hij het op, en ook de 5 seconden vóór de gebeurtenis. Om te voorkomen dat de camera mijn accu leegtrekt heb ik er een B-112 batterij bijgekocht. Hij zit weggewerkt achter het dashboard en kan mijn dashcam tot 12 uur van stroom voorzien.

           Tot dusver heb ik mijn dashcam gelukkig nog niet nodig gehad, het opmerkelijkste wat ik gefilmd heb is een paar collega's die uitgebreid naar mijn auto stonden te kijken. Mocht ik een keer iets spectaculairs filmen dan meld ik dat natuurlijk hier.

           Jarno
           GS 450h President

           Commentaar


           • #12
            Ik heb geen idee hoe goed de onboard front camera is van de RX450H (gen4). De achter camera is denk ik bruikbaar om iig een kenteken te registreren. Maar dan moet het nog ergens weggeschreven worden. Een USB stick misschien? Maar ik denk dat er voorlopig niks op dit vlak gaat gebeuren.

            De Blackvue werd mij aangeraden, maar ik ben een klein beetje een krent. Ik vind de prijs nogal fors, wat dat betreft ben ik contradictio in terminis. Wel een RX willen rijden, maar geen geld overhebben voor een goede dashcam. Ik wil alleen maar beelden als iemand botst tegen mijn auto als hij geparkeerd staat, verder maakt het mij niet veel uit. Ik hoopte dat een goedkope dashcam met parkeerstand afdoende was. De accu houd het enkele dagen uit als de auto niet gebruikt word, maar de camera reageert pas na een flinke tik. Ik denk er nog over na of ik deze dashcam verkoop en een ander (waarschijnlijk duurdere) koop.

            Als ik wat leuks heb dan zal ik het zeker delen hier. :-)

            Commentaar


            • #13
             Kan je de camera niet instellen qua gevoeligheid? Lijkt me wel, toch?
             Als je twijfelt aan de bevestiging (waarschijnlijk met dubbelzijdige tape, die wat trilling absorbeert), zou je misschien eens dunnere tape kunnen proberen? Of prober anders eens montage direct op de voorruit zelf ipv een kunststof bekledingskap.
             GS300 (S19) - Luxury Line - 2008
             IS250 (XE2) - Business Luxury - 2007

             Commentaar


             • #14
              Ook ik heb een dashcam aangeschaft. De blackvue Dr9002ch, dus voor en achter een camera. Ik wil kunnen zien wie er wat bij mijn auto doet. Hij is aangesloten op de accu met dien verstande dat hij na bepaalde tijd in parkeerfunctie uit gaat en enkel weer aan gaat bij detectie van beweging. Beelden zijn prachtig, echter nog niet nodig gehad voor andere zaken. (gelukkig)
              Gewoon: Gelukkig!

              Commentaar


              • #15
               Dankzij het gekloot van enkele medeweggebruikers de laatste tijd nu versneld een dashcam aangeschaft (1 van de geintjes kostte een linkervoorband maar dat terzijde).
               En omdat de 70mai hier al voorbij kwam is deze het geworden. Weliswaar niet de Pro met alle toeters en bellen maar eentje die z`n werk standaard en goed doet.
               Vrijdagavond besteld en zaterdagochtend binnen, da`s snel!
               Installatie was tamelijk eenvoudig, nu nog even de ervaringen opdoen.

               Commentaar

               Werken ...
               X