Aankondiging

Ineenstorting
Nog geen aankondiging.

Onderhoudsbeurt

Ineenstorting
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Onderhoudsbeurt

  Mijn CT is bijna toe aan de 120k onderhoudsbeurt. De laatste beurt was in december 2016 bij 114.337. De km stand nu is 125.321. Ik heb dus bijna 11.000 km gereden. Ik zou dus nog even kunnen wachten gezien de beurten aangeraden worden na ieder jaar, of na 15.000 km.

  Via de Lexus website kan ik een beurt inplannen en kiezen tussen twee opties: 'pakket onderhoudsbeurt 120.000 km, 404 euro', en de 'pakket onderhoudsbeurt 6e jaar, 407 euro'.

  Wat is het verschil tussen beide beurten?

  En als ik de beurt online inplan maak ik dan automatisch gebruik van de red carpet treatment? Ik kan dit niet kiezen uit de opties. De beurten zijn wel altijd uitgevoerd bij de Lexus dealer, door de vorige eigenaar.

  En heeft iemand ervaring wat de kosten zijn om de dealer de lampjes in de buitenspiegel te vervangen voor LED verlichting?

 • #2
  Het is een beetje typisch hoe dat werkt. Ik had laatst een vergelijkbaar geval met mn Auris voor een grote beurt; 2 prijzen. Uiteindelijk werd mij verteld dat het wel meeviel met benodigd onderhoud en werd er een kleine beurt gedaan voor minder.

  Misschien handig om telefonisch een afspraak te maken? Bij welke dealer zit je? Ik zit bij Amsterdam en die doen nooit moeilijk over halen en brengen en ik krijg mn GS ook altijd weer mooi schoon terug.
  GS450h, Executive, 2006

  Commentaar


  • #3
   Dit wordt de eerste beurt die ik laat uitvoeren. Ik heb de auto pas sinds februari dit jaar namelijk. De beurten zijn altijd gedaan bij Lexus Eindhoven. Ik ga naar Lexus Den Haag.

   Ik ga er wel even achteraan bellen hoe het allemaal zit.

   Commentaar


   • #4
    @AZ88: Laat even weten hoe het werkt, een Toyota dealer zit vlakbij en de Lexus dealer zit 30km hier vandaan, zit nog te twijfelen of dat ik naar de Toyota of Lexus dealer ga, mijn auto is 4jaar en altijd bij Lexus in onderhoud geweest.

    Commentaar


    • #5
     Beste, Als je je auto bij de Lexus dealer laat onderhouden staat jou Lexus geregistreerd in het systeem waardoor je automatisch gebruik maakt van het Red Carpet systeem.
     Ik plan ze meestal per telefoon in omdat ik dan eventuele dingen kan overleggen met Lexus. Ik hoop dat je hier wat aan heb ! De prijzen weet ik niet. Maar het scheelt niet heel veel zo te zien !

     Commentaar


     • #6
      Iemand ook ervaring voor Lexus onderhoud door Toyota dealer? Ik zag dat voor dezelfde werkzaamheden de Lexus (Amsterdam) hogere bedragen rekent dan Toyota? APK bijvoorbeeld is bij Toyota 19,95 en bij Lexus 34,95. Nu maar met mijn CT een afspraak voor APK en onderhoud gemaakt bij Toyota Zuidoost.

      Commentaar


      • #7
       Die APK is inclusief red carpet lijkt mij
       GS450h, Executive, 2006

       Commentaar


       • #8
        400 euro mensen waar praten we over..... belangrijker is wat er daadwerkelijk gaat gebeuren technisch.

        Commentaar


        • #9
         Mijn 10 jaar oude GS heeft 2 maanden geleden de beurt gehad met de Red Carpet en ik kreeg erna weer een pasje mee dat ik aankomend jaar ook weer van de Red Carpet en pechhulp gebruik kan maken., volgens mij is dat idd i.c.m. een beurt. Zou inderdaad ook even bellen.

         Wat betreft Toyota onderhoud: Mijn vorige RX heeft bij de vorige eigenaar een paar jaar onderhoud bij de Toyota dealer gehad (welke weet ik zo niet) en bij mij is de auto daarna naar de Lexus gegaan, er zijn toen geen dingen naar voren gekomen dus qua onderhoud zal het bij de Toyota ook wel goed komen. Al moet ik wel erbij zeggen dat mijn auto ook gewoon naar de Lexus dealer gaat, ook al zou ik geen recht meer op de Red Carpet hebben rij ik liever een half uur extra naar de Lexus dealer dan naar de Toyota hier een dorpje verderop. Nu weet ik zeker dat mijn auto goed onderhoud krijgt en kan hij er weer een heel jaar tegenaan! tussentijds heb ik nooit niks met mijn auto dus dat is het mij wel waard.

         Succes!

         Groetjes Yvonne
         Begonnen met IS200 daarna een RX300 en nu trotse eigenaar van een GS300

         Commentaar


         • #10
          Ik heb mijn Lexus ook laten onderhouden bij Toyota de eerste keer dat ik deze kocht van een Handelaar. Ik zeg je eerlijk, ik heb nog nooit zo`n spijt gehad van die keuze !

          Ze moesten een dynamo vervangen. waren ze welgeteld 8 uur mee bezig! rekening kwam uit op 500 euro ex beurt...


          Sinds dien laat ik mijn lexus onderhouden bij Louwman Eindhoven. Super eerlijke service , straight forward en mooie prijzen. Ten aller tijden een leenwagen volledig verzorgd in het red carpet treatment systeem.

          Prijs bij Toyota voor onderhoud was 560 euro. Prijs bij lexus voor diezelfde onderhoud was 430 euro. Sinds dien nooit meeaar de Toyota gegaan

          Commentaar


          • #11
           Update: Lexus gebeld; ze kunnen niet duidelijk aangeven wat het verschil is tussen de twee beurten. Komt er op neer dat bij beide beurten hetzelfde onderhoud wordt gedaan.

           Ik kreeg laatst een mailtje dat je een 'hybride health check' kunt laten doen voor 60 euro. Heeft iemand hier ervaring mee? Wordt zo'n check niet standaard gedaan bij een grote onderhoudsbeurt?

           Commentaar


           • #12
            Je mag ervan uitgaan dat bij een grote onderhoudsbeurt alle noodzakelijk zaken de revue passeren om de auto in topconditie te houden. Losse checks, zoals zo'n hybrid health check, valt een beetje in de categorie ongeplande 'tussendoorchecks', zoals de speciale 'wintercheck' (accutests / verlichting / ruitewissers / juiste ruitesproeiervloeistof en soortgelijke vanzelfsprekendheden) dan wel de alom bekende 'zomercheck' (focus meer op banden, remmen, koelsysteem en airco) en zijn meer bedoeld voor eigenaren die hun reguliere onderhoudsintervallen buiten deze spitsperioden hebben liggen en niet het vertrouwen hebben dat ze de volgende servicebeurt zonder kleerscheuren kunnen halen.
            Ik beschouw dit soort 'inspecties' altijd als het door de dealer handig inspelen op het geweten van de argeloze klant, door allerlei onzekerheden te creeren omtrent zaken die voorkomen kunnen worden door dit soort checks. Als het je gerust stelt: doen! Ik gooi 't bedrag liever in de tank en geniet er op die manier van.

            Wat dealeronderhoud tussen Toyota en Lexus betreft: zolang het onderdelen betreft die Toyota en Lexus met elkaar delen, is het geen probleem. Denk aan olieverversen, filters, ruitenwissers en dat soort zaken. Maar moet een Toyotadealer eens iets specifieks van Lexus vervangen, noem eens een spiegel, voorruit, koplamp, bumper of klepdekselpakking, dan komt de Toyoytadealer daar niet aan en ben je aangewezen op de Lexusdealer. En omdat de Lexus-klandizie doorgaans iets beter in de slappe was zit (zat?) dan de doorsnee Toyota-klandizie, mag de Lexusklant ook iets harder bloeden voor hetzelfde resultaat... Daar staat Lexus als premium merk tenslotte ook niet alleen in. Premium = je bent bijzonder(erderder) en dat uit zich, behalve in de verleende service, ook in het prijskaartje.
            Laatst bewerkt door Xenon , 6 Nov 2017, 17:00.
            GS300 (S19) - Luxury Line - 2008
            IS250 (XE2) - Business Luxury - 2007

            Commentaar


            • #13
             Een knap stukje marketing zeg maar ;-)

             Oftewel, een grote onderhoudsbeurt i.c.m. de 'hybride health check' is niet nodig.

             Echter, als je zo'n hybride health check laat doen dan ontvang je een certificaat, en mócht er iets kapot gaan aan het hybride systeem ten tijde van de geldigheid van het certificaat dan wordt het euvel kosteloos verholpen. Maar ook dat is natuurlijk weer een stukje marketing en onzekerheid bij de argeloze klant creëren...

             Commentaar


             • #14
              Oorspronkelijk geplaatst door AZ88 Bekijk bericht
              Een knap stukje marketing zeg maar ;-)

              Oftewel, een grote onderhoudsbeurt i.c.m. de 'hybride health check' is niet nodig.

              Echter, als je zo'n hybride health check laat doen dan ontvang je een certificaat, en mócht er iets kapot gaan aan het hybride systeem ten tijde van de geldigheid van het certificaat dan wordt het euvel kosteloos verholpen. Maar ook dat is natuurlijk weer een stukje marketing en onzekerheid bij de argeloze klant creëren...
              Je kunt sowieso even vragen hoelang je nog fabrieksgarantie hebt op je hybride accu. En als je auto ouder dan 10 jaar is dan krijg je helemaal geen garantie door doe check. Dat is ook zoiets. Basically is het dan een soort "check voor vervanging" geworden.
              GS450h, Executive, 2006

              Commentaar


              • #15
               Oorspronkelijk geplaatst door Arbitrator Bekijk bericht

               Je kunt sowieso even vragen hoelang je nog fabrieksgarantie hebt op je hybride accu. En als je auto ouder dan 10 jaar is dan krijg je helemaal geen garantie door doe check. Dat is ook zoiets. Basically is het dan een soort "check voor vervanging" geworden.
               Dat is inderdaad wel handig om te doen. Ik denk tot december 2017 want in december 2016 is een beurt + hybride health check uitgevoerd.

               En ik vroeg me nog af of het vervangen van bijvoorbeeld luchtfilter/remblokken e.d. bij de adviesprijs van de onderhoudsbeurt in zit? Of komt dat nu bij de prijs van de onderhoudsbeurt op? Er staat namelijk een waslijst aan zaken die worden 'geïnspecteerd' tijdens de beurt, dus moet ik er vanuit gaan dat wanneer er iets vervangen moet worden dit bij de prijs op komt?

               Commentaar

               Werken ...
               X