Bandreparatieset

Dnns

Hoort erbij
12 dec 2010
95
0
0
Een compressor die de band dmv een vulmiddel repareert. Werkt alleen bij kleine lekken (bijv spijker of schroef in de band).
 

KWP

Stamgast
7 nov 2010
1.790
1
38
Ja klopt, ik zou er persoonlijk een thuiskomer in laten leggen. Kan je in ieder geval van de snelweg oid af.
 

upje

Hoort erbij
4 feb 2011
27
0
0
Ik heb na 1 maand CT rijden al een lekke band gehad. Ik ben over iets heen gereden (in het donker) op de snelweg. De wang van de band was beschadigd, en dus moest de hele band vervangen worden.

De meneer van de auto-ambulance heeft mij verteld dat de term bandreparatieset niet juist is. Het gaat om een NOOD reparatieset. De bedoeling is dat als je in-the-middle-of-nowhere staat dat je dan in bepaalde gevallen weer verder kan. De band moet daarna sowieso alsnog professioneel gerepareerd worden of vervangen. De bandenspecialist gaat overigens niet blij van jouw band worden, want het is rotspul (schadelijke chemische troep) wat je alleen met handschoentjes mag aanpakken. De velgen moeten eerst helemaal schoon gemaakt worden, en dat is geen leuke klus.

De reparatieset is dus uitsluitend bedoelt om thuis te komen, daarna moet je alsnog een bandenspecialist opzoeken.
 

Mr. Lexus

Hoort erbij
16 okt 2011
43
0
0
"thuiskomer" komt op ca. 1000,- euries met andere bagagebak, bevestigingen etc. Gemiddeld komt een lekke band eens in de 150.000 km voor (maar daar koop je niets voor als je 's nachts met een scheur in je band staat).

Alleen een thuiskomer of volwaardige velg/band, los mee in de kofferbak naa het buitenland (dan maar een paar onderbroeken minder mee :) ) is een voordeliger alternatief.
 

KWP

Stamgast
7 nov 2010
1.790
1
38
Ik weet niet of het past maar er zijn zat mensen die een winter-zomer velg in de koffer leggen. Je kan uiteraard ook wat gegevens verzamelen over de originele thuiskomer en dan op de sloop kijken voor een gelijkwaardige.




gr. koen
 

Coordinator

Actief
1 nov 2009
437
0
0
Ja de beruchte reparatiesetjes in auto's, wat moet ik daar nog aan kwijt? Om gewicht te besparen? Vervolgens maken ze een auto 300 kilo zwaarder want dat is lekker veilig. Dan sta je plat aan de snelweg en wordt je geacht deze zooi te gebruiken. Zie je al zitten op de vluchtstrook met het verkeer wat je de riem uit je broek rijdt? Geen optie gewoon een reservewiel in de auto. Ik heb als oud-automonteur het genoegen gehad dit ooit eens uitgeprobeerd te hebben bij mijn Lease-Passat. Nou boekje erbij en knoeien maar. En vervolgens een 5 km verderop weer plat te staan. En dan moet een leek dit ook kunnen? Het is een goed idee geweest maar helaas werkt het in de praktijk voor geen meter. Ik heb een thuisbrenger in mijn auto liggen, lekker gevoel als je een lekke band krijgt. Even doorrijden en wisselen maar. Het is niet anders. Maar wat ik wel erg triest vindt is wat de dealer nu soms voor idiote bedragen voor een reservewiel vraagt: gaat nergens over. Zo maken ze van een gebrek weer een inkomstenpost, handig bedacht. :D
 

danidude

Hoort erbij
26 mrt 2011
39
0
0
ach, bandenreparatieset of thuiskomer maakt voor mij geen verschil. Als ik een lekke band heb bel ik sowieso de lease-maatschappij (of, in geval van geen-lease de anwb). Ik ga niet zelf lopen knoeien met de reparatieset en in het geval er toch een thuiskomer zou zijn meegeleverd heb ik nog steeds geen flauw idee hoe hiermee om te gaan en laat ik dat liever over aan mensen die wel weten wat ze doen.
:rulez:
 

Frits

Hoort erbij
30 jun 2011
27
0
0
Gisteravond een lekke band. Met de reparatieset was (voorlopige) reparatie in 5 minuten gepiept. Klusje van niks.
Vanochtend was de band nog prima op spanning en dus op naar de bandenboer en er een nieuwe band op laten zetten. Ook een klusje van niks. Was gebeurt voor ik twee koppen koffie op had.