Verf spetters

Robbert

Actief
25 apr 2011
299
1
0
Door enthousiast schilderwerk en met name de wind, zijn er verf spettertjes op de achterkant van de auto gekomen. Deze gaan er zeer moeilijk af. Heb geprobeerd met terpetine, maar ook dat werkt niet. Vooralsnog kan ik alleen met mijn nagel de miniscule spettertjes verwijderen, maar dat duurt een eeuwigheid. Tegen die tijd heb ik de auto alweer verkocht.
Heeft iemand nog een lumineus idee. Bijvoorbeeld om met klei aan de slag te gaan (speciaal voor auto's natuurlijk) of heeft iemand DE oplossing om het schadevrij te verwijderen.

Bij voorbaat dank,

Robbert-Jan
 

GPS-10

Connaisseur
10 jun 2011
4.993
117
0
Wat voor verf is het geweest en hoe lang schat je dat het er al op zit?

Je zou nog thinner kunnen proberen. Hoewel de lak ertegen zou moeten kunnen, eerst veiligheidshalve op een onzichtbare plek testen en handschoenen dragen! Daarna weer bescherming opbrengen in de vorm van een goede was.

Klei is verder ook een goede optie, beetje afhankelijk van hoe groot de verfspikkels zijn en hechting. Informeer je goed omtrent klei en opbrengen, aangezien je daar verschillende schurende werkingen in hebt. Je zou mogelijk achteraf nog moeten polijsten.
 

Robbert

Actief
25 apr 2011
299
1
0
Het zit er twee dagen op. Ik bemerkte het pas later. Het is een lak primer, een betonverf.
Ik zal i.i.g. thinner op een klein, zo mogelijk niet opvallend plekje proberen.

Bedankt,

Robbert-Jan
 

GPS-10

Connaisseur
10 jun 2011
4.993
117
0
Ja, helaas werken de meeste cleaners goed tegen 'olie'-achtige' producten, zoals teer, asfalt, etc. Hopelijk lukt het, anders loop je denkelijk al snel aan tegen de profi polijst-apparaten en hiertoe gespecialiseerde bedrijven.

Succes iig.
 

Robbert

Actief
25 apr 2011
299
1
0
Ik heb thinner op een klein plekje geprobeerd en dat werkt goed. Ook na een nacht ziet het er nog steeds goed uit. Er blijft ook geen spoor van de lak op de doek zitten, dus die wordt er niet afgehaald. Ik heb ook even gegoogeld op nederlands en engelstalige sites over dit onderwerp en je kan inderdaad zonder gevaar thinner gebruiken, maar dan moet je wel enkele zaken in de gaten houden, zoals het thinner niet langer dan 15 seconden op de lak laten en heel goed afspoelen, wassen en in de was zetten. Zelfs kleine krasjes worden verwijderd, hoe dat kan weet ik niet, maar het helpt.
Vandaag ga ik aan de slag en zal steeds kleine stukjes doen en deze dan direct goed afspoelen en wassen en dan in de was zetten.
Het is even wat werk, want er zitten helaas veel miniscule spatjes op de auto, maar ik heb nu goede hoop dat het goed komt.

Robbert-Jan
 

GPS-10

Connaisseur
10 jun 2011
4.993
117
0
Klinkt al een pittige job.
Voordeel is wellicht dat je auto op de behandelde plek nog nooit zo schoon is geweest ;)

TX4feedback!
 

Robbert

Actief
25 apr 2011
299
1
0
Inderdaad een pittige job bebleken. Van 10.00 tot 15.30 uur bezig geweest. Eerst de auto gewassen. Daarna elke keer een plek van 40 bij 20 cm. met thinner bewerkt en dan moest ik nog behoorlijk hard te werk gaan om de spettertjes te kunnen verwijderen. Daarna de plek afnemen met een vochtige zeem en in de was zetten. De was heb ik tot het einde laten zitten, en daarna uitgewreven. En zo heb ik zowat de hele auto gedaan, want er zaten meer spettertjes op dan gedacht. En natuurlijk ook de ramen. Toen ben ik naar de carwash gegaan (met lappen!!) om de laatste restjes thinner eraf te laten borstelen. Tenslotte heb ik de auto weer in de was gezet. En natuurlijk is het toen gaan regenen. Ik moet zeggen dat de auto nu showroom schoon is, zo niet schoner.
Toch heb ik nog spettertjes over het hoofd gezien, maar dat is niet zo dramatisch. Als ik weer eens zin heb, dan ga ik die wel te lijf.

Robbert-Jan
 

GPS-10

Connaisseur
10 jun 2011
4.993
117
0
Als het op 't glas zit zou je dat nog met een scheermesje kunnen verwijderen. Denkelijk niet de voorruiten ivm regen coating.

M.b.t. die laatste spetters, sommige verf vreet in tijd in op de lak (net als vogelshit), dus wacht daar misschien niet al te lang mee ;)