Tanabe

Stefan O

Heel actief
25 mei 2015
559
195
43
Dag forumleden,

zijn er hier mensen bekend met dit merk?
Ik ben me aan het ori?nteren voor een verlagingssetje en een catback uitlaat.
Tanabe heeft beide, voor verlaging de TNf 112 en voor de uitlaat de Medalion.
Voor verlaging zou ik ook de H&R kunnen nemen of de Tein.
Scheelt een paar tientjes met Tanabe.
Voor de uitlaat is het maar net wie het kan leveren.
Laat maar eens weten wat de idee?n zijn.
 

SC430 almelo

Heel actief
13 jun 2011
501
61
28
Tanabe medalion is mooi catback systeem,Let op pasvorm, is een kans dat je einddempers te ver uitsteken. Voor verlaging zou ik voor Tein gaan. Showoff imports en suprasport kunnen dit wel leveren volgens mij. Succes.
 
  • Leuk
Waarderingen: Stefan O

SC430 almelo

Heel actief
13 jun 2011
501
61
28
De megan catback is ook een goeie,hele mooie sound. Ook hier oppassen voor de pasvorm. Als je iemand kent die kan lassen betreft uitlaten is het geen probleem.
 
  • Leuk
Waarderingen: Stefan O

Stefan O

Heel actief
25 mei 2015
559
195
43
gs430 almelo als ik het zo op de forums lees zou het plug en play moeten zijn met deze uitlaten...........maar dat is dan kennelijk niet het geval?
Ik ken wel wat mensen in de garage wereld maar helaas niemand die deze uitlaten kan lassen.
 

johanm

Heel actief
13 apr 2011
609
29
28
Dag Stefan, je kunt ook overwegen om Guerilla exhaust een pasklare oplossing te laten maken. Suc6 verzekerd. Prijs is netjes.
 
  • Leuk
Waarderingen: Stefan O

Stefan O

Heel actief
25 mei 2015
559
195
43
Net dat ik op het punt stond om een uitlaat op maat te laten maken kom ik een 2e hands exemplaar tegen die er nog wel heel netjes uitzag. Voor 200 euro is die van eigenaar verwisseld. Gezien de nieuwprijs van een nieuwe en een op maat gemaakte leek me dit een goede oplossing. Mijn sierstukken zal ik ff poetsen en die zet ik dan gewoon over.
Verlagingssetje ben ik nog niet over uit......weet nog niet of ik dit wel laat doen.

Ik zoek nog wel een paar tpms sensoren. Iemand een adresje of wat liggen?
 

wortelknager

Hoort erbij
28 sep 2013
65
34
18
Voor tpms voor imitatie gaan bij een autozaak of banden specialist.
Bij mij hebben ze de originele gekloond en deze gebruik ik voor de winterbanden, was iets van ?28,- per stuk.
 

Xenon

Heel actief
19 mrt 2013
730
1
297
63
Ik heb deze en kon ze probleemloos in de GS inlezen (kan 2 sets sensoren aan, kan je switchen tussen een zomer- en winterset).
 

Stefan O

Heel actief
25 mei 2015
559
195
43
Bedankt voor de tip Vincent. Ik heb ze inmiddels besteld. Dan kunnen de zomerbanden er weer onder.
Dan laat ik gelijk de uitlaat plaatsen ook die is binnen. Uitlaat ziet er top uit. Ik had hem eigenlijk ergens anders willen kopen maar dat schoot niet echt op dus toen maar ff verder gezocht. Dat is nog niet zo makkelijk hoor.....onderdelen scoren voor de GS.

voor de zomer krijgt ie weer alle vloeistoffen, filters en olieen. Ook versnellingsbak, remvloeistof en Cardan. Remmerij en schokbrekers ed zijn nog tip top in orde. Achterremmen zijn al los gemaakt dus ook daar geen problemen.
Verlagen ga ik niet doen. Hij blijft zoals die nu is.
Van de zomer kan ik hem dan op de autobahn lekker open trappen. Komt ie ook een keer los. De laatste 2 jaar dat ik hem heb heeft ie 15.000 km gereden. Is dus ook wel nodig. Voor de duidelijkheid: ik vind dat dus niet leuk het is gewoon nodig.:p
 

Stefan O

Heel actief
25 mei 2015
559
195
43
De uitlaat zit eronder, de Tpms sensoren zitten erin nu nog een schroefset. Mijn oog is gevallen op de Tein street Advance.
deze is verstelbaar in hoogte en in veerkracht. Mijn monteur ziet het plaatsen wel zitten maar volgens hem is het afstellen nog wel een gedoe. Iemand tips oid?
 

Xenon

Heel actief
19 mrt 2013
730
1
297
63
Hoogteafstelling moet met (bijgeleverde) haaksleutel (draairingen) vanuit de wielkasten. Demping afstelling zit bovenop de demper zelf (inbus). V??r kom je daar prima bij, achter zit de kofferbakbekleding in de weg.
Standaard komt de TEIN-set uit de doos in een afstelling die de originele dempers benaderd qua rijhoogte. Is altijd een goed uitgangspunt. Ik zou na inbouw even wachten met het terugplaatsen van je kofferbakinterieur. De uiteindelijke 'ideale' afstelling is altijd persoonlijk...

Mooi dat je uitlaat eronder zit. Kan ie er weer tegen. Heb je de TPMS-sensoren ook als 2e set laten inlezen in de ECU van de auto?
 

Stefan O

Heel actief
25 mei 2015
559
195
43
Nou, de kogel is door de kerk. De Tein street advance z is inmiddels besteld. Als hij eronder zit zal ik een fotootje posten.
morgen de Gs wassen en dinsdag licht polijsten en in de wax zetten.

De Tpms sensoren worden vd week ingelezen, eindstukken nog ff puntjes op de i en dan langzaam richting een grote beurt.Xenon thanks alvast.
Fijn dat we elkaar kunnen helpen. Helemaal top