Check VSC

jelmeris200

Nieuw hier
5 feb 2013
17
0
0
Ik heb sindskort een raar probleem met mijn Lexus IS250 Executive uit 2006 (kilometerstand van 252.xxx km).

Regelmatig gaat het check vsc lampje branden (samen met moterstoring en tractiecontrol / abs lampje).
Als ik de computer reset gaat het 1000 tot 2000KM goed en komt de storing weer terug. Er is verder niks aan de moter te merken.

Ik krijg de melding: P0420.

De garage gaf aan dat katalysator 2 stuk is. Dit lijkt me echter stug.

Hebben jullie hier ervaring mee, en een eventuele oplossing.
Is er ook een mogelijkheid om de katalysators weg te halen en dit weg te programmeren oid?

Ik hoor het graag :).
 

Raoultjin

Hoort erbij
9 okt 2013
37
1
8
Ik heb ook een IS250 uit 2006....in het verleden ook vaak deze storing op mn dash gebzien.....gewoon de polen van de accu afgehaald voor 2 mins...daarna geen last meer gehad....wel daarna alle instellingen opnieuw afdoen ......bij de dealer begonnen ze al te waarschuwen dat mn versnellingsbak opengehaald moest worden bla bla ....inmiddels bijna 10k kms verder .....succes!
 

SC430 almelo

Heel actief
13 jun 2011
501
61
28
Zou eerst eens je uitlaat eens controleren op een evt gaatje/scheurtje,is ie niet lek dan bij de dealer je lambda-sensoren dmv diagnose diagram.[freqentie van lambdasensor] meten.
Is dit ook oke dan zou ik met dezelfde meting ook kijken of je een evt. missfire van je bougie hebt.Deze oorzaken kunnen de P0420 geven. De katalysator is niet kapot,lijkt mij onwaarschijnlijk. Heb namelijk met mijn huidige auto[ GS300 bj.2006] dit geintje ook gehad 1 week geleden. Ik had een gaatje in de uitlaat en een missfire in cilinder 3.[slechte bougie]
Heb deze diagnose laten uitvoeren bij lexus garage in Zwolle,vragen naar Bart.
Hoop dat ik je iets op weg heb geholpen. Succes.
 

jelmeris200

Nieuw hier
5 feb 2013
17
0
0
Thanks voor de tips! Uitlaat is gasdicht, en rijd nu een paar duizend kilometer zonder problemen na het resetten van de computer. Nu heb ik alleen last van een Dynamo waarvan de lagers een beetje beginnen te gieren.
 

KurtKnakker

Hoort erbij
26 aug 2014
49
2
0
Ik ben heel blij met jullie input!
lampjes gingen recent ook bij ons branden.
Bij file rijden. Na 9 uur parkeren in parkeergarage zijn ze niet meer aangegaan.

ik heb na wat onderzoek gelezen dat de kans groot was dat hij na een nieuwe start weer dezelfde foutmelding zou geven.

ik was dus heel blij dat dit niet het geval was.
ik laat binnenkort de foutcode uitlezen.

grtz Kurt
 

MrDaniel

Actief
13 dec 2015
414
173
43
Ik heb nu precies het zelfde. Meteen laten uitlezen en ja hoor bank 2 sensor 1 kapot van me lambdasonde. volgens de dealer is de lambdasonde alleen al 256 euro EXCL oftewel het wordt weer een duur grapje dit.
 

Esote

Hoort erbij
18 jun 2014
47
1
0
Wil reageren op dit al weer wat oudere topic aangezien ik gisterochtend ook uit het niets werd geconfronteerd -om de dagelijkse route Leiden naar Hoofddorp te rijden - met het VSC lampje en check engine lABS/ tractiecontrol... Gelukkig kan ik ook prima vanuit huis werken en tegelijkertijd 'ns het licht opgestoken op dit forum en andere wat er aan de hand zou kunnen zijn met de Lexus.
Wat me overigens gelijk opviel bij het starten is dat het net leek - en later ook bleek - dat ie startte op 5 cylinders - en de zesde kwam er wel heel snel bij kwam. Ben dus niet gaan rijden en in overleg met een Lexus/ Toyota specialist wel gaan rijden en merkte echt helemaal niets onderweg en de auto laten uitlezen waar dus inderdaad naar voren kwam dat er een 'misfire' was. Foutcode weer gewist en dashboard zonder gevaarsmeldingen. Mogelijke oorzaak bobine of bougie volgens de garage. Ik heb de storing niet meer gehad. Wat ik las dat het verwijderen van koolstofresidu nog wel eens zou kunnen helpen( zgn. carbon cleaning..). Ik rijd vrijwel zelden boven de 2000 toeren.... Heb ook even een Volvo C30 D2 gehad, diesel met roetfilter en daar kwam je vaak tegen op het Volvoforum dat je af en toe 'ns lekker moet blazen om het roetfilter te reinigen... Zou een dergelijke koolstofresidu-reiniging ook helpen bij mijn IS250? In een straal van 50 km rond Hoofddorp zijn er maar twee aanbieders en kost je Euro 85 (met dubbele ' inlet' het dubbele..) Heb op Discovery wel de resultaten gezien van een dergelijke behandeling. In een eerde GS300 had ik ook af en toe last van het VSC lampje, bleek het motortje te zijn die de gasklep bedient... Ik hoor graag jullie bevindingen waarvoor bedankt!