Mark Levinson versterker kapot?

tvkip

Hoort erbij
2 jul 2019
77
35
18
Hallo forumleden,

Ik ervaar problemen met mijn ML systeem, namelijk:
?ls het geluid werkt, stottert mijn speaker rechts voor. Dit is voornamelijk merkbaar als de auto een paar minuten aan staat, en lijkt minder te worden(/weg te gaan) op hoger volume of wanneer de auto langer aan staat. Maar de helft van de keren heb ik helemaal geen geluid uit het geluidssysteem. Hier hebben de vorige eigenaar en ik eerder helemaal geen last van gehad, het systeem werkte perfect!

Als het systeem helemaal geen geluid geeft, is ook het volume niet te bedienen op de radio (FM/CD's lijkt wel te werken). Als het geluid werkt, is de stotter zelfs te horen als de radio op 'audio uit' staat.

Na wat dingen die ik op internet heb gelezen verdenk ik de ML- versterker in de kofferbak. Deze heb ik inmiddels nagelopen, connectors schoongemaakt maar dat maakt niets uit voor de werking.

Nu zijn er (mocht de versterker de problemen geven) in mijn ogen 3 oplossingen:
- Reparatie huidige versterker: Ik heb contact opgenomen met een auto elektronica specialist hier in Apeldoorn. Deze gaf aan niets met de systemen te doen maar gaf mij wel 2 andere adressen (Eindhoven en Utrecht). Deze gaven aan niet direct de oorzaak te weten, maar wel naar de systemen te willen kijken. prijs hiervan weet ik dus niet.

- Via eBay een ML versterker kopen met een jaar garantie. Kosten hiervan liggen ergens rond de 350-400 heb ik gezien.

- Via onderdelenlijn een aanvraag plaatsen bij sloperijen in Nederland. Ik denk dat deze ongeveer even duur zijn als de eBay versterkers, en hier geen garantie op geven. Maar is het proberen waard denk ik.


Herkent iemand de problemen? Misschien kan iemand zelfs bevestigen dat het probleem inderdaad in de versterker zit?
Iemand ervaring met de genoemde oplossingen?

Gaat om een IS250 uit 2007 met navi en ML geluidssysteem.

Mvg,
Mitch
 

tvkip

Hoort erbij
2 jul 2019
77
35
18
Update:
Iets na het bericht van usedlexus om een versterker te testen werkte mijn versterker voordat ik contact had opgenomen weer als vanouds. Ik ben hier nog mee op vakantie geweest en werkte hier perfect.

Helaas was dit voor korte duur: Na maand of 2 had ik een ander probleem: na een paar minuten muziek sprong ie met een 'knal' over de speakers uit. Dan begon hij weer te spelen en knalde hij er direct weer uit (dit gaat dan zo door..)

Na 2-3 dagen te hebben ge?rgerd aan dit euvel zag ik op Ebay een mooi exemplaar te koop staan uit een 2012 IS. De verkoper kon mij verzekeren dat deze werkte naar behoren. Ik bedacht me geen moment en heb deze besteld. Deze heb ik er bij binnenkomst direct ingezet en het geluid werkt weer perfect!

Daarom kan dit topic wat mij betreft gesloten worden. usedlexus bedankt voor de geboden hulp!