Aankondiging

Ineenstorting
Nog geen aankondiging.

Lakkleur voor overspuiten beschadigde F-Sport velgen NX300H 2016

Ineenstorting
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Lakkleur voor overspuiten beschadigde F-Sport velgen NX300H 2016

  Ik heb onlangs bij een bandenwissel een beschadiging opgelopen aan mijn standaard donkergrijze F-Sport velgen die op mijn NX300H zitten. Er zijn wat lichte krassen op de lak gekomen en het ziet er niet netjes meer uit. Ik zou dit graag in oorspronkelijke staat willen laten herstellen. Dat zou een eitje moeten zijn zou je zeggen.

  Echter, bij navraag bij de dealer in Den Haag (Louwman), werd mij verteld dat ze mijn 2 velgen wel voor 400EUR (!) zouden kunnen laten overspuiten.
  Los van het feit dat dit een pittige prijs is voor het overspuiten van 2 velgen, werd mij ook verteld dat het niet in de originele kleur zou gebeuren en er dus een licht kleurverschil zou optreden.
  Ik heb toen afgezien van het herstel van de velgen bij deze Lexus dealer en vroeg me af of er niet een officiële kleurcode beschikbaar is voor de officiële F-Sport velgen van Lexus. Vond het nogal vreemd deze gang van zaken aangezien ik dan aan beide kanten met verschillend gekleurde velgen zou moeten rijden of alle velgen (inclusief de 2 onbeschadigde velgen) zou moeten laten overspuiten om dezelfde kleur te krijgen.

  Weet iemand op dit forum wellicht hoe er aan de officiële kleurcode gekomen kan worden voor de donkergrijze NX 300 H F-sport velgen uit 2016?

  Bij voorbaat dank,

 • #2
  Welkom op het forum.

  Helaas is de donkergrijze kleur van Lexus nauwelijks na te maken. Heb nog nooit van iemand gehoord dat dit is gelukt (wel van mensen waarbij dit niet is gelukt).
  Mijn advies zou zijn om de dan alle 4 te laten doen, zodat je geen kleurverschil krijgt. Dat zou ik dan ook niet via Lexus doen, omdat zij dit toch uitbesteden en natuurlijk nog wat marge op willen maken.

  Commentaar


  • #3
   Ik zou eens googelen op "velgen spuiten". Er zijn overal in het land gespecialiseerde bedrijven die dit werk doen alsmede ook schades als gevolg van contact met stoepranden etc weten weg te werken..Al googelend kom je ook een site tegen via welke je een offerteaanvraag kunt doen die dan een aantal loklale bedrijven oplevert met prijzen.

   Commentaar


   • #4
    Dank voor de snelle reacties tot dusverre.
    Ik was hier al bang voor inderdaad. Beetje suf van Lexus dat zij hiervoor geen kleurcode beschikbaar hebben aangezien je kan verwachten dat een velg tzt beschadigd raakt en je dan niet van huis uit alle 4 de velgen opnieuw zou moeten laten spuiten. Dat is kapitaalvernietiging.
    Ik zal nog eens een balletje opgooien bij Lexus Europe om erachter te komen of er wellicht toch iets van een kleurcode beschikbaar is...

    Commentaar


    • #5
     Ze hebben wel kleurcodes, maar die zijn niet zomaar na te maken.
     Ik heb begrepen dat Lexus velgen een heel proces doorlopen om de gewenste kleur te creëren. Er wordt dus niet simpelweg een kleurtje op gespoten.

     Commentaar


     • #6
      Niet zomaar... Maar lakkleuren zijn te meten. Ook die van Lexus. Meten wordt vaker gedaan bij lakken die al een paar zomertjes UV-inwerking achter de rug hebben. Als je dan zelfs met de originele lak een reparatie zou (laten) uitvoeren, krijg je alsnog kleurverschil tussen de verse en oude lak. Vandaar dat in die gevallen de kleur wordt gemeten. Mengvoorzieningen van bijv Spies Hecker en soortgenoten kunnen aan de hand van zo'n meetresultaat vrijwel feilloos de kleur mengen. Soms bestaat wel de uitdaging om de juiste alu- of mica korrelgrootte te mengen als het een effectlak betreft. Bij een gemeten lakkleur is het wel zaak dat glasheldere (dus niet een ietwat gelige) clearcoat wordt gebruikt.
      Ik weet niet of alle vier je NX-velgen dezelfde velgmaat hebben. Zo ja, dan kan je overwegen om de twee gerepareerde velgen aan dezelfde (zij)kant van de auto te plaatsen. Mocht je alsnog kleurverschil hebben, dan heb je vanuit de zijkanten bezien zowel voor als achter toch dezelfde kleur erop zitten.

      Los van het bovenstaande: velgen zijn veelal niet gelakt, maar gepoedercoat. Dat is een coat die als het ware op de velg wordt gebakken. Poedercoat is veel beter bestand tegen de inwerkingen van steenslag en inbranden van remstof, dan gelakte velgen. Maar poedercoaten in een specifieke 'custom' kleur, ongeacht of dat nu een Lexus kleur is of niet… phoeh… dan heb je inderdaad een uitdaging.
      Laatst bewerkt door Xenon , 16 May 2019, 15:25.
      GS300 (S19) - Luxury Line - 2008
      IS250 (XE2) - Business Luxury - 2007

      Commentaar


      • #7
       Overigens vind ik een prijs van 400 euro voor het volledig spuiten van velgen ook weer niet heel gek... Spuitwerk is duur omdat er veel handwerk bij komt kijken in verband met afplakken e.d. Een goede spuiter kan overigens inderdaad kleur meten, maar ook dat gaat weer gepaard met tijd die erin gestoken wordt en die dus geld kost.

       Commentaar


       • #8
        Terug gaan waar je de banden gewiiseld heb gedaan ...............die moeten dat weer inorde maken

        Commentaar


        • #9
         Vandaag na een week antwoord ontvangen van Lexus.
         `Helaas wordt er van de lak voor velgen geen kleurcode aangemaakt daardoor is deze achteraf niet te achterhalen. De oplossing hiervoor is dat de lakspecialist die de velgen gaat spuiten vooraf een kleurmeting maakt. Met de uitkomst van deze meting kan de precieze kleur gemengd worden`

         Blijft natuurlijk absurd dat je van een standaard velg de exacte kleurcode niet kan achterhalen. De leverancier van die velg moet daar toch over beschikken?
         Maar goed, het komt er dus op neer dat ik moet gaan kijken of de exacte kleur inclusief effect benaderd kan gaan worden door een specialist. Ik verwacht dat daar nog wel een uitdaging ligt gezien sommige van de commentaren in dit forum.

         In elk geval dank aan allen voor jullie feedback!

         Commentaar


         • #10
          Goede schade herstel bedrijven hebben daar een lak scanner voor.
          Die plaatsen ze op je velg en dan komt er een verf formule op uit.
          Met die formule kunnen ze de juiste kleur mengen.

          Commentaar

          Werken ...
          X