Aankondiging

Ineenstorting
Nog geen aankondiging.

de mooiste passen die je gereden hebt

Ineenstorting
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • de mooiste passen die je gereden hebt

  In de Eifel, Alpen, Dolomieten, Karpaten liggen prachtige passen. Sommigen wat beter begaanbaar dan de ander. Er zijn hoge passen (boven 2.500 meter), lange passen, korte passen.
  Aan welke passen denk je met de mooiste herinneringen terug?
  Toen ik nog motor reed, maar ook met de auto, ben ik een paar jaren achter elkaar naar Zwitserland geweest.
  Hotelletje Hof und Post in Innertkirchen geboekt, exact aan de rand van misschien wel het mooiste stukje stuur-Zwitserland.
  Van Innerlichen naar Wassen, van Wassen naar Hospental, van daaruit over de Furkapas naar de Grimselpas, en dan weer terug naar Innertkirchen.
  Een hele dag vol met de meest prachtige stuurstraatjes.

  Laat ons jouw ervaringen en foto's zien.
  Hotel Belvedere gaat net achter een wolkje schuil. Dit was voor mijn CT... Vlakbij de Furkapass

 • #2
  Heb heel wat mooie wegen mogen rijden; de Transfagarasan en de Transalpina in Roemenië, de Alpenroute in Zuid-Duitsland, de Swartbergpas in Zuid-Afrika en de Atlantische weg, Sneeuwweg, en Trollstigen in Noorwegen. Die laatste gaven de mooiste ervaring omdat ik die met de IS200 heb gereden (de anderen met een Fiesta of vergelijkbaar). De spannendste was een binnendoorweg van Albanië naar Kosovo; gewapend met rijplank en op het randje van de afgrond trotseerden we urenlang de onverharde bergweg met prachtig uitzicht. Maar zonder teken van leven of telefoonbereik was het maar de vraag of we niet beter de asfaltweg van 10 minuten konden nemen. Achteraf een prachtige ervaring en een wonder dat we er ongeschonden doorheen zijn gekomen.

  Commentaar


  • #3
   Niet direct passen, Maar de kleine weggetjes met de 4 cijferige nummers op Corsica zijn gaaf! Veelal voorzien van keurig asfalt en heel rustig. Let wel op.... de snelheidsbeperkende maatregel daar bestaat uit het lten loslopen van koeien en geiten. En af en toe kom je een DOMME HOLLANDER met camper of caravan tegen op weggetjes waar campers / caravans uitdrukkelijk verboden zijn...

   Wat ook een mooie weg is is die van Feigten naar de Kaunertaler gletscher in Oostenrijk. Wel een tolweg maar met smalle en snelle delen, langs het stuwmeer, ongeveer 25 hairpins en met prachtige vergezichten.

   Commentaar


   • #4
    Nice!
    Heb net effe op Google Maps gekeken. Van het dorpje Prutz naar de Kaunentaler Gletscher, als eindpunt.
    Een route van 'n uur, maar wat een mooie route. Iets om te onthouden voor volgende jaar.

    Commentaar

    Werken ...
    X