Vragen over ct200h

MarcC

Nieuw hier
11 mrt 2016
8
0
0
Beste mensen van lexusforum,

(Korte samenvatting onderaan als je geen zin hebt om het verhaal te lezen haha)*

Ik ben van plan om een nieuwe auto aan te schaffen en als ik mijn wensen formuleer op autotrack etc kom ik altijd uit bij een lexus ct200h.

Echter ben ik best wel een bijzonder verhaal als ik het zo zelf mag zeggen want ik rijd max 2000km per jaar en dan is dit naar boven afgerond ook. Je zou zeggen waarom pak je de fiets niet? Nou ja ik ben gewoon een enorme auto en gadget fan (ben toevallig ook een ICTr).

Ik heb nu 2 auto's op het oog, een Audi A1 en een lexus ct200h f sport. Beide zijn voorzien van al mijn wensen de audi heeft 60k gelopen en de lexus 100.000 maar als ik op het Audi forum kijk lees ik veel problemen en kosten zelfs al op 30.000km.. En ik ben nu al een tijdje aan het lurken geweest op dit forum en Autoweek reviews en ik lees alleen maar positieve verhalen over auto's die met alleen de normale beurten de 180.000 halen, daar word ik blij van want mijn huidige auto heb ik altijd alles netjes laten repareren maar toch komt er altijd wel wat bij maar dat mag want het is een oude auto.

Nu mijn vraag: vind de lexus ct200h het leuk om alleen maar korte ritjes te rijden dus de max 2000km per jaar? Ik weet dat geen enkele auto hier voor gemaakt is en ik los een deel van het probleem op met mijn huidige auto door ??n ? twee keer per week flink om te rijden over de snelweg, maar de lexus is een ander beest omdat dit een hybride is.

Kan iemand hierover inzicht geven?

En een zij-vraagje, ik ben 21 zouden jullie het raar vinden dat een jonge gozer in deze auto rijd en zal ik serieus genomen worden bij de dealer?

*(TLDR) kan een ct200h tegen kleine stukjes en blijft die betrouwbaar sub 2000km per jaar

Alvast bedankt voor de antwoorden!

MarcC
 

GPS-10

Connaisseur
10 jun 2011
4.993
117
0
Denk dat het verstandig is dergelijk 'adviezen' zelf te ondervinden in een testrit. Zou mij niet verbazen dat er andere redenen aan ten grondslag liggen. Dit sportonderstel zou juist het 'stuiteren' enigszins nivelleren en wegcontact verbeteren. Dus niet enkel een kwestie van een hard veertje eronder.