Aankondiging

Ineenstorting
Nog geen aankondiging.

Onderhoud aan je Lexus: dealer/universele garage/beunhaas/zelf?

Ineenstorting
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  #31
  s Kijken:

  1-Niet altijd naar de dealer (alleen als het echt niet anders is)
  2-Niet altijd naar een specialistisch bedrijf; olie verversen gebeurt daar wél en bepaalde klussen waarbij een brug wel handig is (Toyota)
  3-Nee...geen universeel garagebedrijf.
  4-Een Beun de Haas raakt mijn Lex niet aan!
  5-Doe bijna alles zelf op de in punt 2 vermelde acties daargelaten (deed dat vroeger wel want opa is ook geen 21 meer)

  Commentaar


   #32
   Als newbie Lexus rijder natuurlijk nog geen ervaring met de Lexus-standaard. In de afgelopen dagen 2 keer contact gehad met Lexus Eindhoven en ik moet zeggen zeer naar tevredenheid. Ik had een behoorlijk aantal vragen omdat onze Lexus een paar aanpassingen nodig heeft voor het koude klimaat van Noord Scandinavië. De heer die ik aan de telefoon had nam alle tijd, dacht mee, was meer dan bereid om dingen voor me uit te zoeken en belde netjes de volgende dag terug met de antwoorden op al mijn nog openstaande vragen. Meteen maar een afspraak ingepland om een rijtje werk aan onze auto te laten doen en weet op voorhand ook al precies de kosten van alles wat er gedaan gaat worden. Top, als je het mij vraagt!

   Commentaar


    #33
    Oorspronkelijk geplaatst door Ugglan Bekijk bericht
    Ik had een behoorlijk aantal vragen omdat onze Lexus een paar aanpassingen nodig heeft voor het koude klimaat van Noord Scandinavië.
    Welke aanpassingen waren nodig? Winterbanden zijn daar uiteraard verplicht, maar zijn er ook nog andere zaken aangepast?

    Commentaar


     #34
     Belangrijkste aanpassingen zijn: de zwaarst mogelijke accu erin omdat een auto met temperaturen tot -30 nogal snel start/accuproblemen kan krijgen. Daarnaast koelvloeistof en ruitenwisservloeistof die tot een - temperatuur kunnen die niet gebruikelijk is voor de producten die je gemiddeld op de Nederlandse markt koopt. En toen ik het ging hebben over de installatie van motorverwarming (die we overigens in Zweden laten doen) toen kende de medewerker die ik aan de telefoon had ook direct het systeem (en dan heb ik het niet over een Webasto standkachel ofzo).

     Commentaar


      #35
      Afspraak bij de Lexus dealer staat inmiidels ingepland. De versnellingsbakolie wordt vervangen, Michelin Crossclimate SUV banden worden gemonteerd (hier hebben we goede ervaringen mee op onze vorige auto), grote beurt, zwaardere accu erin, nieuwe/andere koelvloeistof en een eventuele navi update (als die er nog is).

      Commentaar


       #36
       Ik heb m in onderhoud bij een specialist in toyota. Scheelt ongeveer de helft in uurtarief. Ik ken zijn monteurs ook, dus dat geeft ook een stuk vertrouwen. Alle reacties in dit topic lezende komt het daar toch ook steeds op neer. Als je vertrouwen hebt in je garage en je hebt het gevoel dat je een beetje gematst wordt terwijl je auto het probleemloos blijft doen, dan doet die garage iets goed.

       Commentaar


        #37
        Onderhoud bij lexus,alle andere dingen,zoals banden batterij enz zoek ik zelf wel.
        Na de prijsopgave van een batterij en waterpomp was ik,wel ff gaar.....12v batterij €500 excl. btw en plaatsing, waterpomp €900.....is trouwens nog niet veranderd en lekt nog steeds niet.
        Waarschijnlijk bij het verversen van de koelvloeistof wat naast gekieperd en heeft men dit op de bodemplaat gezien....

        Commentaar


         #38
         Zojuist de auto opgehaald bij Lexus Eindhoven. Ik kan niet anders zeggen dan: Super Service. Vanochtend de auto gebracht, er stond een leenauto klaar (die we overigens niet nodig hadden). Alle werkzaamheden zoals afgesproken netjes uitgevoerd. Ik had gevraagd om 2 kleine deukjes uit de bestuurdersportier te halen, bleken er uiteindelijk 6 te zijn (hele kleintjes) en die zijn allemaal verwijderd. Persoonlijk kaartje achtergelaten in de auto door de monteur. Beide malen bij binnenkomst direct met mijn naam verwelkomd.....en dit was toch de eerste keer dat onze Lexus daar naartoe ging voor onderhoud. Men heeft er gratis meteen een nieuwe APK op gezet. Factuur en nieuwe Lexus pas wordt deze week toegestuurd. 100 punten wat mij betreft.

         Commentaar

         Werken ...
         X