Steenslag

tuut

Actief
1 mei 2010
115
2
0
Mijn auto is van binnen in nieuwstaat echter op de motorkap zit behoorlijk wat steenslag.

Ik wil deze opnieuw laten spuiten, maar ik heb slechte ervaringen met autospuitenrijen. (veel kleurverschil, bij een reparatie aan mijn Saab door een Hilversums 'zorg' bedrijf :sneaky:. Ik noem geen namen natuurlijk)

Kent iemand een goed adres of hiervoor toch bij Louwman aankloppen?
 

tuut

Actief
1 mei 2010
115
2
0
Vandaag heb ik bij Louwman Amersfoort gevraagd wat het ongeveer kost om de motorkap (en een stuk van de zijpanelen) te laten spuiten.
Eerste schatting was 800 tot 900 euro. Lijkt mij aan de dure kant, maar voor dat geld zou ik wel topkwaliteit verwachten.

Heeft iemand ervaring met een goed schadebedrijf?
 

Hube

Oprichter Lexusforum
2 mei 2008
7.266
63
0
Een motorkap moet voor stukken minder kunnen. Ga bij verschillende garages langs en vraag of je de spuitcabine mag zien. De staat daarvan zegt wat over hoe serieus ze het werk nemen. Ook kan je vragen hoe de kleur bepaald wordt. Er is apparatuur voor, maar vaak gaat dit via bedrijven die erin gespecialiseerd zijn. Op het moment dat ze zeggen zelf te gaan mengen en op het oog de kleur gaan bepalen moet je hard wegrennen :).
 

GPS-10

Connaisseur
10 jun 2011
4.993
116
0
Als confrere hierboven, stevig prijsje...

Wat wordt precies bedoeld met 'een stuk van de zijpanelen' spuiten..?
 

tuut

Actief
1 mei 2010
115
2
0
@Ruudv82 Dat is behoorlijk uit de richting voor mij, ik woon vlakbij Hilversum.

@Hube De verf halen ze toch bij de Gamma, kun je iedere kleur laten mengen :sneaky:

@GPS-10 De kleur laten ze via de zijpanelen verlopen naar de originele kleur. Op die manier valt het minder op dat ze de verkeerde tint hebben genomen....

@Alor Wachten is geen probleem voor mij, ik ben benieuwd welk schadebedrijf dat is?

Overigens ga ik misschien eerst kijken hoever ik met een slakstiftje kom. Maar het moet er wel weer goed uitzien, de heilige koe moet er goed uitzien!
 

GPS-10

Connaisseur
10 jun 2011
4.993
116
0
De kleur laten ze via de zijpanelen verlopen naar de originele kleur. Op die manier valt het minder op dat ze de verkeerde tint hebben genomen....
LOL! Dat gaat vast erg mooi worden :eek:

In principe zou iets kleurverschil motorkap minder opvallen, omdat je er niet direct tegenaan kijkt, zoals bijvoobeeld een deur. Als die zijpanelen er niet al te erg aan toe zijn, zou ik alleen de motorkap laten spuiten en de rest bijwerken. Spotrepair is idd ook een optie, alleen is het succes daarvan nogal afhankelijk van de kleur. Lichte kleuren zijn meestal wat lastiger.
 

tuut

Actief
1 mei 2010
115
2
0
Spot repair dat klinkt goed! Heeft iemand een goed adresje hiervoor?

Ik kan het ook laten zitten, steenslag past wel bij een Belgische auto met die mooie snelwegen daar... authentiek heet dat. :sneaky:
 

GPS-10

Connaisseur
10 jun 2011
4.993
116
0
Wat huisvlijt kan ook, bewuste plekjes met lakstift aantippen, drogen, paar keer doen (opvullen), dan blanke lak en daarna goed polijsten. Als je het goed doet kun je het bijna ontzichtbaar wegwerken.
 

Hube

Oprichter Lexusforum
2 mei 2008
7.266
63
0
Ik heb niet direct een adres met iemand waarvan ik weet dat die het goed doet. Ik zou even op google kijken wat er bij jou in de omgeving beschikbaar is.