Houston, do we have a problem?

Ik neem aan dat er garantie op zit vanuit de verkopende partij. Dus wat er ook aan mankeert als oorzaak, dat zal door de verkoper wel opgelost worden lijkt mij?
 
  • Leuk
Waarderingen: levensnevel
Misschien is het een goed idee om af en toe een keer stevig te remmen, dan weet je ook meteen of het nog goed werkt. Voor het geval het een keer echt nodig is....
Eens, maar niet te stevig.
Ik liet met mijn Auris zoonlief eens voelen hoe een noodstop voelt.
We stonden snel stil, vervolgens een foutcode op de remmen waarbij een kleine storing door de garage verholpen moest worden. Kostte niet veel gelukkig, 20 euro leergeld.
 
Iedereen dank voor het meedenken.
Vandaag de knoop doorgehakt.
Alexia gaat de deur uit.
De VETOS specialist heeft gedaan wat hij kon en ten einde raadkkontakt opgenomen met de Lexus vestiging in Brainport..
Daar wist de lokale 'Brains' te vertellen dat die stijging in verbruik tot zeg 23 kWh / 100 km normaal is wanneer de temperatuur zakt.
Met andere woorden het is een 'product eigenschap'
Omdat we hierover geen energie willen besteden aan een 'nietes / welles' discussie met de Lexus / Louwman onze knopen geteld
Want deze 'product eigenschap' maakt bij 'uit en thuis' ritjes van zeg 350 km een extra tussenstop bij een snellader langs de snelweg noodzakelijk.
Dit ondanks het gegeven dat ze gedurende het bezoek al uren aan een laadpaal in de wijk gehangen heeft. En dat is ons 4 bruggen te ver..
Omdat EV geen moeten is en we de afgelopen 5 maanden helemaal verslingerd zijn geraakt aan Lexus was het merk van onze nieuwe vierwieler een vast gegeven.
Was alleen nog een kwestie van kiezen tussen een CT - IS - NX of UX. En hierin gaf de voorkeur van mijn Lief uiteindelijk de doorslag.
Vanaf de 22e Oktober maken we 's lands wegen onveilig in een NX 300H AWD President uit 2016 [ goed voorbeeld doet nu eenmaal volgen @Frank2b ]
 
Eerlijk gezegd had ik al zo'n vermoeden, dat het weer meer invloed heeft, dan je dacht. Een 300h is geen straf, een heerlijk blok! Rustig en stil en als je eventjes wat power nodig hebt, komt hij goed van z'n plek.
 
  • Leuk
Waarderingen: levensnevel
Een 300h is geen straf,
Dat is wel heel erg zacht uitgedrukt. Ik rijd dik 3 jaar in een NX 300H president en elke kilometer geniet ik er weer van. Of ik nou maar de supermarkt, of mijn werk rijd of dat ik 1000 km per dag rijd richting een vakantiebestemming. Op en top genieten 😁
 
  • Leuk
Waarderingen: levensnevel
Ik snap de beslissing, hoop gedoe gehad maar de overstap naar een NX gaat alles goed maken. Ik blijf me verbazen over het rijcomfort van die malle bak. Vannacht heen en weer naar Schiphol geweest om vakantiegangers op te pikken en op een heerlijk rustige snelweg is het puur genieten van de rust en het comfort, fantastisch!

Proficiat!!

Nu het lange wachten...... ;)
 
Vanaf de 22e Oktober maken we 's lands wegen onveilig in een NX 300H AWD President uit 2016 [ goed voorbeeld doet nu eenmaal volgen @Frank2b ]
Prima voornemen! Een heel fijne wagen waar je zéker veel plezier aan gaat beleven.
Zojuist een ritje naar Arnhem en weer terug gemaakt - bijna 300 km in totaal. Een genot om te rijden. :giggle: