Kortstondig trillen en brommen GS450h 2008

Frank2b

Heel actief
12 jul 2017
786
444
63
Ha forumleden!
Mijn Lexus ontwikkelt nieuw gedrag: soms begint de wagen te brommen en te trillen. Het gebrom klinkt alsof je naast een vrachtwagen rijdt en je kunt de hele wagen voelen meetrillen, zowel in stuur als in carrosserie. Het lijkt van achteren te komen, maar dat is altijd lastig te bepalen door de reflecties in een auto. Het lijkt met de snelheid van de auto samen te hangen.
Het geluid en trillen komt langzaam opzetten, duurt een minuut ongeveer, en verdwijnt dan weer langzaam. (En nee, ik passeer iet een Scania met opengewerkte uitlaat net op dat moment :geek: ). Vóór en na het fenomeen rijdt de wagen weer in alle stilte en rust.

Zelf denk ik aan remblokken die aanlopen achter. Of is het de versnellingsbak wellicht? Maar goed, dat is gissen.
Zijn er forumleden die het fenomeen (en liefst de oorzaak) kennen? Niets is lastiger dan naar de garage te gaan met een probleem dat zich sporadisch voordoet.....
 

Romke

Heel actief
27 mrt 2019
653
576
93
Dit zijn vaak lastige problemen om op te lossen omdat het allerlei oorzaken kan hebben.

Toch een gok: de aandrijfas tussen motor en differentieel - mogelijk dat een van de daarin opgenomen koppelingen de oorzaak is.
 

Higgie

Moderator
Forumleiding
25 nov 2012
1.072
4
764
113
Zoals Romke zegt, we kunnen alleen maar speculeren, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om e.e.a. uit te sluiten:
Wielen zijn gebalanceerd? Eventueel voor en achter omwisselen.
Remmen achter zijn gangbaar? Die willen wel eens vast gaan zitten.

En als het probleem zich voordoet snel manueel schakelen, merk je verschil dan zit het waarschijnlijk in de motor of de bak. Geen verschil? dan zijn de cardan, diff of aandrijfassen misschien het probleem.

Mijn GS 450h (2007) had ook zo'n probleem, na het gangbaar maken van de remmen was het weg.
 
  • Leuk
Waarderingen: Frank2b

D43m0n

Heel actief
10 apr 2013
804
1
403
63
Ben zeker geen specialist maar mijn eerste gedachte is een wiellager. Maar dat het ongeveer een minuut duurt is wel opvallend. Kun je dat reproduceren bij een bepaalde snelheid of stuk weg? Ik zou met name die tijdsduur van een minuut in de gaten houden, dat zou moeilijk mechanisch kunnen zijn als het bij een minuut blijft. Dan zou ik denken dat er electronica bij betrokken is. En dat zou de oorzaak kunnen zijn, maar wat ook mogelijk is, is dat de electronica een (beginnend) mechanisch probleem constateert en ongeveer een minuut nodig heeft om dat te compenseren.

Maar wat beide collega’s hierboven zeggen; gangbaar maken van de remmen zou het maar zo kunnen zijn.

Heb je een OBD2 kastje? Misschien kun je een storing uitlezen? Ik heb jaren geleden een keer zo’n ding bij Aliexpress gekocht voor een paar euro en gebruik een app op m’n telefoon.
 
  • Leuk
Waarderingen: Frank2b

Frank2b

Heel actief
12 jul 2017
786
444
63
Het probleem heeft zich tot nog toe alleen voorgedaan tijdens druk spitsverkeer - ik had dus niet de gelegenheid veel te experimenteren met snelheid.
Ik verdenk de remmen achter inderdaad. Maar nu ik er wat langer over nadenk, het zouden mogelijk ook (één van) de bougies kunnen zijn. Als het weer optreedt, ga ik kijken of het effect samenhangt met snelheid van de auto (wielen) of de motor. Vandaag wel even een testritje gemaak bij verschillende (bovenwettelijke) snelheden en geen enkel probleem bemerkt. Ook even flink versneld - altijd weer leuk - en dat gaat krachtig en als door de boter zo soepel. Bak functioneert naar behoren! Ook krachtig geremd en daarna rustig doorgereden -geen problemen.
Het lijkt me niet een onbalans-issue of defect lager, dat zou namelijk permanent moeten optreden vermoed ik. Maar remmen die tijdelijk aanlopen (en weer lossen) of een bougie die end-of-life is zou mogelijk een verklaring kunnen geven.
Ik heb geen OBD-dongeltje of software. Ik vermoed dat de garage dat als eerste zal proberen uit te lezen. Mogelijk dat misfires een foutcode achterlaten!
 

Higgie

Moderator
Forumleiding
25 nov 2012
1.072
4
764
113
Een OBD dongle is een must-have voor een autofanaat, voor dat tientje kun je veel zelf zien, ook misfires, die worden (als het goed is) opgeslagen in de ECU.
Ik raad iedereen zo'n dongle aan, je kunt niets slopen maar wel bekijken en eventueel resetten. De meeste apps zijn gratis, alleen geavanceerde apps kosten wat centjes, zoals mijn favoriet Carista.

ELM 327.jpg


Mijn 66 ECU's hebben geen fouten, Carista controleert echt alles bij Lexus / Toyota en een paar andere merken.

Faults Carista.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Bassj

Frank2b

Heel actief
12 jul 2017
786
444
63
Ik heb daar in het verleden wel eens naar gekeken idd. Ik meende dat nét mijn versie gS (gen3) niet met Carista werkt ... alleen met techstream! :cry:

We kunnen dát stuur gewoon een kunstwerk noemen overigens....
 

Higgie

Moderator
Forumleiding
25 nov 2012
1.072
4
764
113
Torque heb ik ook gekocht, werkt ook goed maar kan niets modificeren, wel uitlezen en resetten. Is ook een gratis versie van.


Torque.jpg


Deze werkt wel met jouw GS en nog oudere wagens.
 

Higgie

Moderator
Forumleiding
25 nov 2012
1.072
4
764
113
het mooiste stuur zag ik op de LF-meet van vorige zomer, zat helaas vast aan een LC 500 cabrio. Het was wit! :cool::love:
 

D43m0n

Heel actief
10 apr 2013
804
1
403
63
Ik gebruik Auto Doctor, ik kan in de gratis variant alles lezen. Wil ik dingen resetten, dan heb ik de betaalde variant nodig. Voor mij is dat voldoende op een 2IS.
 

Sam_IS300h

Actief
8 sep 2022
233
135
43
Maar ik ben bang dat even uitlezen in dit geval niets gaat opleveren. Dit is een kwestie van geluid op proberen te wekken en een monteur (mee) laten luisteren. Misfires geven bijvoorbeeld pas een hoog prioritaire melding, als de ingestelde grenswaarde overschreden wordt.

Al eens na het ervaren van de trilling en het geluid, direct de achterkant gecontroleerd? Als hier een merkbare warmte vandaan komt, heb je de oorzaak te pakken. In principe moet het bij een hybride koud blijven.
 

Frank2b

Heel actief
12 jul 2017
786
444
63
Ik wacht met naar de garage hollen op een volgende keer dat het fenomeen zich voordoet. Zal dan één en ander uitproberen!

Misschien toch maar eens een dongeltje en appje proberen! Leuk om te horen dat er systemen zijn die mogelijk wél functioneren op de 3GS.
 

Frank2b

Heel actief
12 jul 2017
786
444
63
Inmiddels is de oorzaak gevonden. Vandaag deed zich het fenomeen voor, geluid was snelheidafhankelijk en niet afhankelijk van het motortoerentaal.
Op een parkeerplaats gecheckt: remschijf rechtsachter kokend heet, remschijf linksachter slechts handwarm..
Op naar een nieuwe remklauw!
 

Higgie

Moderator
Forumleiding
25 nov 2012
1.072
4
764
113
Gelukkig! Dus tóch vastzittende remklauwen. Deze kun je ook laten reviseren of gangbaar maken, scheelt weer iets in de kosten.
 

Corjan

Nieuw hier
29 aug 2021
11
6
3
Hoi Frank2b.

Ik heb hetzelfde gehad linksachter.

Reviseren is prima te doen. Revisie setje kost (alleen rubbers) nog geen tientje. Heb het zelf in een uurtje gedaan bij mijn GS300. Incl de-montage.

Nieuwe Remklauw is vaak wat ze roepen bij de garage maar de meeste zijn prima te reviseren.

Succes.
 

Frank2b

Heel actief
12 jul 2017
786
444
63
Nou, wagen is nét terug van de werkplaats. Klauw is tijdelijk gangbaar gemaakt maar de garage meldde dat de remblokken en remschijf aangetast zijn door de hitte en moeten worden vervangen. Omdat rechtsachter vervangen wordt, worden de schijven en blokken linksachter ook vervangen.
Ik neem geen risico's met het remsysteem, dus it giet oan.
Onderdelen zijn besteld en eind van deze week volgt een nieuwe afspraak om het allemaal weer in orde te maken.
 
  • Leuk
Waarderingen: D43m0n

Frank2b

Heel actief
12 jul 2017
786
444
63
Aanvulling: teleurstellend maar ik moet toegeven dat zondag de hele remmelarij rechtsachter inderdaad gloeiendheet was .....
 

Higgie

Moderator
Forumleiding
25 nov 2012
1.072
4
764
113
Gelukkig maar, kun je weer een tijd vooruit met die schijven. waarschijnlijk hoef je ze nooit meer te vervangen.