Review RC 300h

RoelVB

Beheerder
Forumleiding
8 jul 2011
1.615
286
83
Lexusforum heeft afgelopen weekend de RC 300h mogen testen. De Radiant Red Metallic, RC 300h F-sport line stond ons op te wachten voor een stevige testrit. Het eerste wat ons opvalt zijn de uitbundige lijnen van de coup?, deze geven de auto een sportieve uitstraling. Na enkele rondjes om de auto komen we tot de conclusie dat het een zeer opvallend, maar ook prettig om naar te kijken uiterlijk betreft.
Schuinachter.jpg
Schuinvoor.jpg


Wanneer we een kijkje nemen onder de motorkap valt ons op dat de 4 cilinder er erg bloot bij ligt, niet een paar kilo plastic die we tegenwoordig onder meeste motorkappen vinden. Er is uiteraard ook een hoop vrije ruimte om bij de RC F de V8 een plekje te kunnen geven. Aan het andere uiteinde van de auto vinden we een relatief ruime kofferbak, die zelfs nog ruimer kan worden gemaakt door de achterbank gedeeltelijk of helemaal weg te klappen.
Motor.jpg


Daarna is het tijd om eens van binnen te kijken. In ??n woord: Keurig! Mooie materialen, stevige sportstoelen, en veel leer. Twee minpuntjes zijn de nogal plastic middenconsole en radio, en de bereikbaarheid van de gordel. Deze bevindt zich zeker 10 centimeter achter de stoel waardoor deze lastig te pakken te krijgen is. Als alternatief kan de gordel door een lusje aan de stoel gehaald worden. Ziet er niet heel mooi uit, maar maakt het wel iets praktischer zolang je niet op de achterbank hoeft te zijn. Verder is de auto zoals het hoort bij een auto uit dit segment, stevige kuipstoelen en alles netjes binnen handbereik. Achterin lijkt de auto iets minder prettig te zitten voor iemand met benen, hier hebben we ons dan ook maar niet aan gewaagd.
Interieur.jpg
Gordel.jpg


Nu is het tijd voor power-on, de auto start geruisloos op zoals we dat gewend zijn van een hybride. Het stuur komt netjes naar je toe en je kunt wegrijden. Over het asfalt rijdt de coup? heerlijk rustig en comfortabel, over wegen met kinderkoppen en klinkers gaat het ondanks het sportieve onderstel ook nog opvallend smooth. Pas bij wat diepere kuilen in de weg merk je dat het een coup? met een stevig onderstel is. Bij snelheden tot zo?n 100km/h is de auto zeer stil. Geef je plankgas dan hoor je de 2,5 liter vierpitter, deze geeft een lekker sportief geluid. Hij gromt eigenlijk best lekker voor een vierpitter. En de performance? Echt snel is hij niet te noemen, voor een sportieve auto had hij net iets meer power mogen hebben. Het is zeker geen trage auto, maar hij mist de duw in de rug. Opvallend is wel de uitstekende wegligging, bochten neemt hij met gemak zonder veel over te hellen.

Al met al oogt de auto ontzettend fijn, doet hij veel koppen draaien en rijdt hij erg lekker. Helaas is hij niet geschikt om meer dan ??n volwassen passagier mee te nemen.

Met dank aan Lexus Breda voor het beschikbaar stellen van de auto.


Interieur2.jpg
Voor.jpg
Wiel.jpg


Nog een kort filmpje dat we hebben gemaakt van de RC 300h
 
 • Leuk
Waarderingen: MJLexus300

Kopske

Actief
19 jun 2011
369
11
0
Filmpje is in Dongen genomen ik herken het (m'n visstekkie) maar goed, mooie wagen om even te mogen lenen.
 
 • Leuk
Waarderingen: MJLexus300

MJLexus300

Redactie
28 dec 2015
121
1
0
No Title

Heb zelf ook met de coup? gereden toen hij net uit was .De auto rijd echt heel erg lekker alleen als je achterin wil gaan zitten moet je wel erg lenig zijn en soepel er is weinig ruimte voor lange mensen ..en ja ook de gordels dat is ook niet al te best om ze te pakken verder een prachtige auto lig goed op de weg voor al als je de F Sport + heb dan is het net een cart wat op de weg ligt ...Maar de meeste mensen die ik er over spreek die zeggen alleen jammer dat er geen 6 cilinder in lig met iets meer pk's.De aandrijving is het zelfde als die van de IS300H ..Wat ik ook persoonlijk jammer vind dat ze geen echte mooie sport uitlaten er onder hebben gezet er zit een standaard uitlaat onder met daarvoor van die sierstukken die met vier boutjes vast zitten op achterbumper steun . Verder weinig te klagen er over.hier wat foto's waar ik toen in heb gereden ..
 

Bijlagen

 • photo5665.jpg
  photo5665.jpg
  108,1 KB · Weergaven: 1
 • photo5666.jpg
  photo5666.jpg
  110,7 KB · Weergaven: 1
 • photo5667.jpg
  photo5667.jpg
  83,6 KB · Weergaven: 1

Stefan O

Heel actief
25 mei 2015
517
155
43
Heb vandaag de rc in het echt gezien bij Lexus Zwolle. Moest ik ff zijn voor een terugroepactie. Vind hem in het echt veel mooier tot zijn recht komen dan op de foto's.
Wat een mooie auto. Vooral in het zwart, echt een plaatje.