Aankondiging

Ineenstorting
Nog geen aankondiging.

Preview Lexus IS Gen 3

Ineenstorting
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  Preview Lexus IS Gen 3

  Zo ineens krijg ik een telefoontje van Kristiaan Wulffraat, van Lexus Nederland. “Wij hebben misschien iets leuks voor jullie”, was de mededeling. Wanneer Lexus zoiets zegt, dan gaan alle zintuigen op scherp staan. Iets leuks?

  Iets heel erg leuks! Een witte IS derde generatie, F-sport. Om rustig te mogen bezichtigen, zonder dat andere mensen je tijdens de autoshow in de nek staan te hijgen of je wegduwen om zelf vooraan te staan. Privé, met een rondleiding en wat informatie over de auto.

  Een dergelijke aanbieding laten wij onze neus dus absoluut niet voorbij gaan. Snel vrij regelen. Even snel een app aan een paar van de jongens en als snel heb ik drie personen bij elkaar. Alor, Alan en ik.

  Vanochtend was het dan zover. Naar Raamsdonkveer. Rond 10 over negen komen we aan bij de dome van het oude Louwman Museum. Begroet door de alom bekende zwarte LF-A van Louwman. Na een leuke ontvangst en een kopje koffie valt het doek dan eindelijk. Wij worden mee naar buiten genomen, waar de nieuwe IS op ons staat te wachten.  Gisteravond was de preview voor de Nederlandse dealers. De komende week zal de auto (niet specifiek deze) op de motorshow van Genève te bewonderen zijn, voor wie hem heel graag wilt zien.

  Goed, leuke intro hoor ik u denken, maar hoe is de auto?
  Nou, om te beginnen de foto’s doen de auto geen eer aan, zeker die van ons niet . De lijnen moet men in het echt zien. Het is een lijnenspel waar ik niets anders over kon zeggen dan “is mooi!”. Van nature ben ik geen grote prater, maar het viel mij op dat ik weinig kon zeggen. De auto is bomvol emotie. En dat moest ik even verwerken. Het design agressief, de lijnen strak. Het interieur daar kom ik zo nog even op terug. Wanneer de in de bumper geïntegreerde LED verlichting aanstaat voel je een rilling over je onderrug gaan. En die achterkant….SEXY!!!!!  De auto is de IS250 F-sport, derde generatie. Helaas was de IS300h, zoals de auto verkocht zal gaan worden in Nederland, niet beschikbaar. Dus heeft Lexus de IS250 naar Nederland gehaald. De IS250 heeft optisch als enige verschil met de IS300h dat de uitlaten aan de achterkant zichtbaar zijn.

  De afwerking is echt subliem, maar dat kennen we van Lexus. De lijnen aan de zijkant die via de achterdeur naar de wielkast leiden tot aan de onderste punt van het achterlicht zijn prachtig. Moeilijk om op foto vast te leggen. Dat wel. Helaas had niemand van ons een goede camera beschikbaar, dus moeten we het even met de foto’s van de telefoon doen.

  Wat het interieur betreft, deze doet niet onder voor de buitenkant. Mooi afgewerkt en wie met een kritisch oog kijkt ziet wat lijnen van de IS200 eerste generatie terugkomen. Het klokkenspel van het instrumentarium laten we even voor wat het is, daar zijn genoeg filmpjes van beschikbaar. De achterbank die in delen neerklapt, laten we ook voor wat het is. Erg handig. Maar hoe voelt het?

  Het voelt als een maatpak. Wanneer ik plaats neem in de auto voelt het alsof ik de auto aantrek. Ik zink weg in de sportstoel en voel een versteviging die nog beter is dan dat men in de huidige IS-F krijgt. Mijn rug wordt goed ondersteund. Er is geen uitschuifbare bovenbeen ondersteuning zoals in de GS450h F-Sport, maar vreemd genoeg heb ik niet het gevoel deze nodig te hebben. Mijn benen krijgen voldoende ondersteuning. Achterin heeft een volwassene nu veel meer ruimte, iets dat de huidige IS mist.

  Dit betreft een pre-productie auto. Dus bepaalde dingen waren nog niet afgewerkt, maar dat verstoorde het plezier niet. Men merkt dat bijvoorbeeld aan de dummy knopjes van de radio.
  De eerste indruk die wij van deze auto hebben is dus zeer positief. Hij lijkt veel op de GS. Maar ook de IS tweede generatie is er in terug te herkennen. Een mooie evolutie naar de derde generatie. Wij kunnen niet anders zeggen.

  Als vergelijkingsmateriaal hebben wij mijn IS250 F-sport naast de auto geplaatst (beetje vies, sorry, maar het regende):

  Met dank aan Lexus Nederland. En op persoonlijke titel, Kristiaan Wulffraat, Geordy Bloem en Igor Smidt. Bedankt voor jullie ontvangst en dat jullie dit moment aan Lexusforum wilde gunnen!

  Dit is de link naar de brochure van de IS300h. Met daarin ook de specificaties.

  En dit was het aanwezige team :
  Verkleinde Afbeelding
  Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

  Van links naar rechts, Hube, Alan, Alor.
  A.u.b. met RoelVB contact opnemen wanneer u vragen of verzoeken heeft.

  #2
  Leuk hoor, leuke review! Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar ik zie dat jullie plezier hadden! Dank aan Lexus Nederland dat wij als LF dit mochten meemaken! "Klasse"!
  3SGE Inside

  Commentaar


   #3
   Gaaf heren en ik blijf erbij dat dit de mooiste Lexus is, zelfs mooier dan de huidige IS
   With Lexus, each mile a smile :)

   Commentaar


    #4
    Erg fraaie auto heren, mooie review. (wel jammer dat jullie er steeds voor staan op de foto)
    In 't echt ziet alles er heel anders uit..

    Commentaar


     #5
     Mooi, heel mooi, stelletje bofkonten!!
     Het verlangen is soms fijner als het bezit

     Commentaar


      #6
      Nice! En geen bezwaren meer over de spindle grill bij de heren?
      JDM Toyota Altezza RS200

      Commentaar


       #7
       Ik vind hem wel wat hebben, maar ik was er nooit echt negatief over.

       @ Henny, dat zeker

       Hieronder een video in actie:
       A.u.b. met RoelVB contact opnemen wanneer u vragen of verzoeken heeft.

       Commentaar


        #8
        gave wagen en een mooie preview!

        Commentaar


         #9
         Ik moet zeggen dat deze in het echt een stuk mooier uit ziet

         de rest laat ik aan jullie over wanneer jullie deze in het echt zien, want de echte productiemodel en andere kleuren en de non Fsport model moeten we ook nog even zien
         Toyota Yaris 1.0

         Commentaar


          #10
          Jongens, gefeliciteerd met deze topmogelijkheid. Ik ben stik, ja stikjaloers!!! Geweldig, ik ben blij voor jullie. mooie impressie en topactie van LexusNederland
          Driving his beauty LC500H

          Commentaar


           #11
           Oh ja, en we hebben de brochure vers van de pers mee gekregen
           A.u.b. met RoelVB contact opnemen wanneer u vragen of verzoeken heeft.

           Commentaar


            #12
            Mooie foto's, zeker zo langs de gen.2.
            Mooie auto die gen.3 maar die van jou Hube is ook echt niet mis, verre van dat zelfs!

            Commentaar


             #13
             Mooie review mannen,

             Was er eerst niet wild van maar begin de auto steeds mooier te vinden...vooral de gewone versie

             Ben zeer benieuwd hoe die in het eggie is. Vind het interieur wel helemaal TOP.

             Commentaar


              #14
              Nou Huib, snel inleveren die F-sport van jou en dan deze ervoor in de plaats nemen...
              Wat je dan wel gelijk moet laten doen is de onderkant van de achterbumper....

              Waarom doen ze dat nou??? nog zo'n stuk zwart plastic..op een F-sport?? Dat moet gewoon wit zijn, zodat ook de achterkant lager bij de grond lijkt.
              Need for speed is da name of da game

              Commentaar


               #15
               Het zal de 'trend' wel zijn (denk ook aan de RS6 avant e.d).

               Zelf vind ik het niet perse storend, het komt goed overeen met de oplopende achterlijn, die mogelijk niet al te massief wordt. En anders een kwastje verf
               In 't echt ziet alles er heel anders uit..

               Commentaar

               Werken ...
               X