De gebruikelijke 245/40/18.
Maar als ik je reactie zo lees dan moet ik de draag/reactiearmen maar eens goed na laten kijken.
Ik vind de auto zeker niet laag liggen en ongecontroleerd in/uitveren vind ik ‘m ook niet doen. Juist heel comfortabel.
Ik zou toch beginnen met wat experimenteren met de bandenspanning. De autofabrikant is verplicht de juiste bandenspanning aan te geven - op basis van de bandenmaat en niet op basis van de constructie van de band. Dus: voor iedere band in een bepaalde maat wordt dezelfde bandenspanning geadviseerd....De autofabrikant kiest dan dus voor een compromis op basis van het gewenste comfort en toch nog juist voldoende draagvermogen - aangevuld met een opmerking over het rijden met hogere snelheid en of belasting.
Voor 1980 was dat anders. De autofabrikant gaf zijn advies voor een bepaalde maat band en noemde daarbij een of meer bandenmerken en typen, die, hoewel gemonteerd op dezelfde auto, een verschillende bandenspanning kregen geadviseerd.
Inmiddels is die invloed van de bandenfabrikant terzijde geschoven - ter wille van de eenvoud en de overzichtelijkheid. Dat banden van verschillende fabrikanten afhankelijk van de constructie en de stijfheid van de wangen zich heel anders kunnen gedragen, wordt daarbij dus volledig genegeerd.
Ik heb bij mijn eigen GS gen 4 de bandenspanning zowel voor als achter stapsgewijze verhoogd - zonder dat de spanning daarbij hoger werd dan de maximum spanning die de bandenfabrikant doorgaans op de zijkant van de band aangeeft. Uiteindelijk leidde die stapsgewijze verhoging van 2.4 tot 2,8 bar - dus 0,1 atm hoger dan de voor snel rijden met volle belading aanbevolen spanning. Het resultaat daarvan was dat bij de gemonteerde banden de wangen een stuk stijver reageerden bij het rijden door bochten en bij rotondes - zonder daarbij het comfort op voor mij onacceptabele wijze aante tasten. Ook bij het rijden over verkeersdrempels blijven opdringeriche BMW's en Audi's nu opeens achter

Het sturen werd een stuk beter en directer en de gevoeligheid voor sporen en zijwind nam duidelijk af.
Dus mijn advies: kijk eens of verandering/verhoging van de bandenspanning invloed heeft. Zolang je de spanning niet hoger kiest dan de band toestaat levert dat meestal geen probleem op - een betrekkelijk geringe verhoging van enkele tienden atm kan een wereld van verschil maken. Mijn ervaring tijdens die experimenten was dat aanvankelijk het verhogen van de spanning van de voorbanden het meeste invloed had, maar dat naarmate de spanning meer werd verhoogd ook de achterbanden beter reageerden. Hoever je daarmee moet gaan is ook een kwestie van smaak - al te hard rijdt natuurlijk niet prettig. Bij mij kwam ik uit op 2,8 bar ipv de geadviseerde 2,4 tot 2,7. Neem wel de tijd om te experimenteren - begin met een kleine verhoging en rij daar enkele dagen mee. Voer daarna de spanning in kleine stappen op totdat je het iedee hebt dat de laatste verhoging een stap te ver was (omdat het comfort werd aangetast of omdat door het mogelijk boller worden van het loopvlak dit niet meer volldedig het wegdek raakt).