LS430 Black Cherry

AvensisGT4

Nieuw hier
6 jun 2021
16
17
3
Aangezien de auto al wat jaartjes meegaat zijn er hier en daar uiteraard wat vervuilingen en beschadigingen te vinden. Op mijn gemak ben ik alles weer zo netjes mogelijk aan het maken.
Van de subwoofer was de foamrand vergaan, deze heb ik vervangen maar helaas is de speaker niet helemaal in perfecte staat meer (word over een tijdje toch afgekoppeld dus dat is geen ramp, voor nu even best).

Het interieur heb ik al een beetje gereinigd, de handgreep van de bestuurders deur was een beetje smoezelig, deze is nu weer helemaal brandschoon. De stoffen mantel van de deurrubbers (geen idee hoe dat officieel heet) hadden wat zwarte vlekjes van opspattend vuil, die zijn voor 90 procent verwijderd.
(op sommige fotos zit een klein zwart stipje ongeveer halverwege de foto, dit is een vuiltje IN de lens van mijn telefoon)
IMG_3798.JPG
IMG_3800.JPG
IMG_3799.JPG
De armsteun is ook weer een stuk netter. Volgens mij zijn de kleine zwarte spikkeltjes beschadigingen van het leder, volgens mij staan daar de porien iets open.
IMG_3796.JPG
Het zitgedeelte van de stoel is al aardig schoon, de rugleuning moet nog een keertje gedaan worden.
IMG_3794.JPG
Op het dashboard kastje zitten wat zwarte vegen, ik heb de helft al verwijderd, gaat er heel makkelijk af gelukkig.
IMG_3797.JPG

Bovenkap van het stuurhuis schoongemaakt. In de hoekjes zie je nog een klein beetje zwarte vervuiling, dit zat eerst over de hele breedte en was ongeveer 2 cm breed. Zodra de stuurverstelling het weer doet dan maak ik even de laatste hoekjes ook schoon. Kon er nu lastig bij komen.
IMG_3795.JPG

Hier wat foto's van het opfrissen van de lak. De auto is wel altijd met de hand gewassen, dus dat is wel een groot pluspunt. Alleen hier en daar wat krasjes, en markeringen van het draaien met de spons.
Op de C stijl zat een kras (helaas vergeten de VOOR foto's te maken). Langs de achterruit een paar hele kleine krasjes en op de strip op het dak ook wat lichte krasjes. Alle krassen zijn nu volledig weg.

IMG_3777.JPG


Ook op dit deel zat een kras, deze was ietsje dieper. Ik heb deze uitgeschuurd met 2500, en dan 3000 en weer tot hoogglans gepolijst. Dit deel is nu een spiegel geworden.
IMG_3776.JPG

De bovenkant van de kofferklep heb ik al met klei behandeld om de ergste vervuiling weg te krijgen, helaas werd het toen slecht weer en is het er niet meer van gekomen om verder te polijsten. Omdat dit een liggend deel is zijn de krasjes veel opvallender dan op een vertikaal deel.

De koplampen met PlastX met de hand gepoetst, deze ga ik nog een keertje machinaal poetsen om een klein stukje verwering weg te krijgen. Valt nauwelijks op, maar toch mooier als het weg is.

Het chromen randje van de gril heb ik even snel met chroom poets een stuk netter gemaakt, een volgende keer haal ik het hart even uit de gril zodat ik in alle hoekjes kan komen.
IMG_3793.JPG
 

AvensisGT4

Nieuw hier
6 jun 2021
16
17
3
Logo wat opgepoetst en vervuiling weggehaald rond de randjes.
IMG_3803.JPG


Openingen van de handvaten hebben wat kleine krasjes van nagels. Ik verwijder binnenkort even de handvaten en dan worden ze alle 4 gepolijst zodat alle krasjes weer weg zijn.
IMG_3804.JPG
Voetsteun na eerste reiniging. Omdat deze licht van kleur is is het erg besmettelijk. Ik moet even een klein borsteltje halen zodat ik ook de diepere deeltjes schoon kan maken.


IMG_3805.JPG

Met PlastX de plastic delen al wat gereinigd en wat zand verwijderd. Naast de oliedop was er 4.6 op geschreven met een stift om aan te geven hoeveel olie erin moet bij een olie wissel. Ik heb dit voor 50 procent weggekregen, maar moet nog even met een ander middel proberen om dat er weer volledig af te krijgen, ik word er al kriegel van als ik er naar kijk..... Als iemand weet hoe je stift verwijderd van plastic zonder het plastic te beschadigen dan hoor ik het graag.
IMG_3801.JPG
 

AvensisGT4

Nieuw hier
6 jun 2021
16
17
3
De rugleuning verder schoon maken. Hier een klein stukje na behandeling, en de rest nog onbehandeld.
IMG_3953.JPG

IMG_3957.JPG
De kleur is een stuk frisser weer.
 
  • Leuk
Waarderingen: Stefan O

AvensisGT4

Nieuw hier
6 jun 2021
16
17
3
Linker voetsteun weer netjes schoon. Rechter vlak naast het gaspedaal is bijna schoon. Deze moet nog een keertje gedaan worden om de laatste vervuiling weg te krijgen.
IMG_3965.JPG


Zwarte vegen van het deurrubber weggehaald.
IMG_3974.JPG


Armsteun aan de passagierskant weer helemaal netjes.
IMG_3969.JPG


Zwarte aanslag rondom het rooster weggehaald.
IMG_3973.JPG


Vuil rondom de logo's weggehaald (zand en aangekoekte poetsresten)
IMG_3977.JPG

IMG_3979.JPG